kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gözler ABD'ye çevrildi

Yeni Haber
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Çarşamba günü öğleden sonra "Ermeni Soykırımı" tasarısını oylayacak. ..
Türkiye ve Bush Yönetimince sürdürülen girişimlere karşın Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Çarşamba günü yerel saatte 13.30'da "Ermeni Soykırımı" tasarını ele alacak.

Tasarıda ABD Başkanı, "ABD'nin dış politikasının, ABD'de Ermeni Soykırımı ile ilgili olarak belgelenen insan hakları, etnik temizlik ve soykırım konularına ilişkin uygun bir anlayış ve duyarlılık yansıtmasını sağlamaya çağrılıyor."
Bu arada, tasarının geçmesinin önlenmesi amacıyla Ankara, diplomatik ve diğer kanallardan çabalarını sürdürüyor.

Ankara'dan ABD'ye özellikle "İkili ilişkiler zor duruma girecek. ABD'nin çıkarlarına hizmet etmeyecek" uyarıları yapılıyor. Bunun yanı sıra "Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha ilerde normalleştirilmesi çabalarına sekte uğratılacağı"na da vurgu yapılıyor.

Tasarının Kongre tarafından benimsenmesi halinde Türkiye tarafından bazı yaptırımların uygulanabileceğini ima edilmekle birlikte bu konuda net olarak herhangi bir önlem telaffuz edilmedi. Buna karşın, Ankara'nın ABD'nin Irak ve Afganistan'daki operasyonlar açısından büyük önem taşıyan İncirlik Üssü'nün kullanımının kısıtlanabileceği belirtiliyor.

(ANKA)