kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli: Sınır ötesi operasyon meşru oldu

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ta yaşanan son terör saldırısının ardından sınır ötesi operasyonu meşru hale getirdiğini belirtti.

Bahçeli, Şırnak'ta yaşanan çatışmada 13 askerin şehit olması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

13 askerin şehit olması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Bu menfur saldırıdan sonra öncelikli beklentimiz, teröristler ile işbirlikçilerinin bir an önce ele geçirilmesi ve muhtemel yeni terör saldırıları için gerekli tedbirlerin hükümet tarafından acilen alınmasıdır" dedi.

Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve "izin almaksızın icra edilmesinin" artık meşru hale geldiğini vurgulayan Bahçeli, hiçbir ortaklık veya işbirliğinin mazeretinin, "bir tek vatan evladının hayatından daha kıymetli" sayılamayacağının altını çizdi. Bahçeli, şöyle dedi:

"Uzun bir süredir ülkemizi tehdit eden terör örgütünün bu son eylemi Türk milletinin sabrını taşırma noktasına getirmiştir. Siyasal tartışmaların yoğunluk kazandığı bu zamanda, terörle mücadele artık en önemli gündem maddesi olmalıdır. Bugüne kadar yaptığı yanlışlarla bölücü heveslerin cesaret ve ilham kaynağı olan hükümet, yalnızca terör eylemlerinin değil, siyasallaşma çabalarının da birinci derecede sorumlusudur.

Aziz milletimiz hükümetten bölücülük ve terörle mücadelede etkin, kararlı ve kalıcı bir icraat beklemektedir. Bu icraatın gecikmesi halinde kapatılması mümkün olmayan derin yaraların açılacağı, milli birlik ve bütünlüğümüzün zedeleneceği çok tehlikeli yeni bir sürece girildiği anlaşılmaktadır.

Bu elim hadiseyi nefret ve şiddetle kınıyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, aziz milletimize ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

(ANKA)