kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Almanya'da kilise camilerin sayısı artıyor

Yeni Haber
Almanya'da kiliselerin cemaatlerini kaybetmelerinden dolayı gittikçe daha fazla kilisenin cami olduğu bildirildi...
Tagesspiegel gazetesi, Berlin'deki 2 kilisenin Müslüman cemaatlere satıldığını, Neukölln ve Tempelhof ilçelerindeki eski kiliselerin cami ve İslam merkezleri haline getirileceğini yazdı. Cemaatlerini hızla kaybeden Katolik ve Protestan kiliselerinin gelecek yıllarda yaklaşık 10 bin kiliseyi kapatacakları ifade edilen haberde, buna karşı Müslüman ibadethanelerinin hızla arttığı kaydedildi.

Almanya İslam Arşivi'nden Salim Abdullah, bu konuda yaptığı açıklamada, ''Almanya'da minareli 159 cami ve 2 bin 500 mescit var. 128 ibadethane daha açılacak'' dedi.Bild gazetesi de başkent Berlin'de bugüne kadar 8 bin 500 Alman'ın
Müslüman olduğunu yazdı.Protestan din adamı olarak bir süre görev yapan, daha sonra Müslüman olan Mohammed Herzog (63) adlı Alman gazeteye yaptığı açıklamada, Berlin'de her ay 15 kişinin Müslüman olduğunu söyledi.

Herzog'un yöneticisi olduğu ''Almanca Konuşan Müslümanlar Cemaati''ni ziyaret eden Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting de Müslümanların radikal dincilerle bir tutulmasını çok tehlikeli bir gelişme olarak gördüğünü belirterek, Müslüman cemaatin tümünün tehlikeli olduğu şeklindeki görüşlere çok öfkelendiğini kaydetti.