kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'den tepkisel davranış uyarısı

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümete terörü bitirme konusunda siyasi iradeden uzak olduğu eleştirisini getirdi ve izlenen politikanın sürdürülemeyeceğini vurguladı. Baykal, "Bunu böyle sürdürmeye teşebbüs etmenin, Türkiye'yi iyi hesaplanmamış, hazırlanmamış tepkisel davranışlara sürüklemesi olasılığı çok daha yüksektir" dedi.

Deniz Baykal, NTV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şırnak'ta dün yaşanan ve 13 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin soruları yanıtlayan Baykal, hükümetin terör politikalarını eleştirdi. Baykal, şöyle dedi:

"Şu artık açık ki, Türkiye'nin mücadele konusunda izlediği politika yetersizdir ve geçersizdir. Yaşadıklarımız çok acı bir biçimde, Türkiye'nin terörle ilgili varsa eğer bir politikası ki bu da tartışmalı, günü birlik açıklamaların ötesinde, silahlı kuvvetlerin kendi harekatı ötesinde terörle mücadele doğrultusunda bir diplomatik siyasal, bir biriyle bütünleşmiş ciddi bir kavrama dayalı konsepte dayalı bir terör politikasının olmadığı açık artık."

ANKA