kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Metrobüs bu hafta da ücretsiz olacak

Yeni Haber
İstanbullular, metrobüs seferlerine haftanın ilk günü yoğun ilgi gösterirken, araçların saat 10.00'a kadar ücretsiz olduğunu görenler güzel bir sürpriz yaşadı.

Metrobüs sayesinde daha önce 1 saatte geldikleri yolu 15 dakikada katettiklerini belirten vatandaşlar, sadece dar olan geçit merdivenleri nedeniyle sorun yaşandığını söyledi.

Haftanın ilk gününde trafik yoğunluğunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, bir süredir şehrin gündemini oluşturan metrobüsü kullanmayı tercih etti. 5 dakikada bir çift yönlü olarak sefer yapan ve vatandaşları durakta araç bekleme derdinden kurtaran metrobüslere yoğun ilgi gösterildi.

Bekleme yapmamanın yanı sıra trafik sıkıntısı çekmeden ulaşım imkanı sağlayan araçlardan vatandaşların memnun olduğu görüldü. Araçlara inen ve binen vatandaşlar, metrobüs hakkında olumlu görüş belirtti.

İstanbulluların tek şikayeti ise geçit merdivenlerinin dar olması ve yaya sıkışıklığının yaşanması. Vatandaşlar bu sorunların da geçitlerin tamamlanması ve giriş çıkış yönlerinin ayrılmasıyla giderilebileceğini ifade etti. Topkapı'da geçitlere yerleştirilen "Çıkış yoludur girilmez" yazısı bulunan merdivenlerin inişlerde kullanılmaya çalışılması nedeniyle sıkışıklık yaşandığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların giriş ve çıkış merdivenlerine dikkat etmeleri durumunda sorunun ortadan kalkacağını dile getirdi.

Bu arada, metrobüs seferlerinde kullanılan araçların yoğunluk yaşanmaması nedeniyle bu hafta 08.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz diğer saatlerde de indirimli olarak hizmet vereceği bildirildi.

Araçların bu haftadan itibaren indirimli olacağını duyan ve otobüslere binerken Akbil basmaya çalışan yolcular, ücretsiz seyahatle güzel bir sürpriz yaşadı. İETT'nin yoğunluk yaşanan saatlerde bu haftada sorun yaşanmaması için araçları ücretsiz yaptığı öğrenildi.

CHA