kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yerinize oruç tutulur!

Yeni Haber
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir market sahibinin işyerinin önüne astığı ''Vekaleten itinayla yerinize oruç tutulur, 20 YTL'' yazısı, bazı yerel gazetelerde de haber olunca tartışma yarattı.

İlçeye bağlı Alibey Adası'nda (Cunda Adası) 24 yıldır market işleten İsmail Günaltay'ın, işyerinin önündeki ekmek dolabının camına astığı ve konuyla ilgili bir karikatürle de desteklediği yazı, ilçenin gündemine oturdu.

İlçede yayınlanan bir gazete, manşetine taşıdığı haberi, okurlarına ''Vekaleten oruç tartışması'' başlığı ile duyurdu.

Market sahibi İsmail Günaltay, ''ramazan şakası'' olarak astıkları yazının ciddiye alındığını ifade ederek ''Ramazan esprisi olsun diye yazdık, millet gerçek sandı. Aslında bir espriydi. Kimisi 'olmaz', kimisi 'olur' dedi, ama, bizimki espriydi başka bir şey değil'' dedi.

Ayvalık İlçe Müftüsü Fikret Ekinci ise vekaleten oruç tutulamayacağını belirtti. Ekinci, namaz kılmak ve oruç tutmak gibi ibadetlerin, bizzat yapılması gerektiğini vurgulayarak, ''Kişinin, başkasının yerine bunları yapması mümkün değildir. Başkasının yerine namaz kılmak, başkasının yerine oruç tutmak caiz değildir. Böyle bir şey yoktur'' diye konuştu.

AA