kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarkozy yurtdışında "antipatik" olmaya başladı

Yeni Haber
Fransız basını, "Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yurt dışında da giderek antipatik olmaya başladığı" yorumunu yapıyor...
Liberation gazetesi, BM genel kurulu dolayısıyla hazırladığı bir araştırmada, dış politikadaki tarzı ve açıklamalarıyla "Sarkozy, dünyayı sinirlendiriyor" ifadesini kullanırken, Le Parisien gazetesi, İngiltere ve ABD'nin Sarkozy'nin "tonu yüksek" konuşmalarından mutlu olduğunu, ancak AB'nin birçok ülkesinin eleştirdiğini yazdı.

Liberation gazetesi, özellikle Almanların "küçük Napolyon" diyerek Sarkozy ile "dalga geçtiğine" dikkat çekerken, AB ülkelerindeki sol partilerin de Fransız cumhurbaşkanını sert biçimde eleştirdiklerine dikkat çekti. Gazete, İsveç'te Sarkozy için "tek kişilik şov adamı" yorumları yapıldığını yazarken, "Ortadoğu ülkelerinin de Sarkozy'nin ABD ve İngiltere politikalarına yaklaşmasını endişeyle izledikleri" ifadesini kullandı.

Fransa'da düzenlenen kamuoyu araştırmaları, Sarkozy'nin popülaritesinin düşüşe geçtiğini ortaya koyuyor. İfop araştırma merkezinin, Paris Match dergisi için yaptığı araştırmaya göre, Sarkozy'nin popülaritesi son bir ayda yüzde 67'den yüzde 62'ye
düştü. Muhalefetteki Sosyalist Parti, önce gün yaptığı açıklamada, Sarkozy'nin "her şeyi ben bilirim, ben yaptım" tavrının, "fiziksel olarak küçük adam kompleksinden" kaynaklandığı eleştirisinde bulunmuştu.