kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şaka yollu tehdit pahalıya patladı

Orhan YURTSEVER SABAH
Sınav sonuçlarını öğrenemediği için İstanbul Üniversitesi'nin internet sitesini çökerteceği yolunda e-mail atan öğrenci 6 ay hapis istemiyle yargılanacak..
İstanbul Üniversite'nde bütünleme sınavları yaklaşmasına rağmen halen final sınav sonuçlarının bir kısmını öğrenemeyen C.T. öğretim üyelerine işlerini çabuklaştırmaları, aksi takdirde üniversitenin internet sitesini çökerteceğini söylediği birer e-posta attı. Günde 25 bin kişinin ziyaret ettiği sitenin çökmesinden endişelenen İstanbul Üniversitesi yönetiminin şikâyeti üzerine harekete geçen savcılık, mesajı gönderen C.T.'yi tespit etti. C.T. ve bilgisayarını kullandığı amcası hakkında "tehdit" suçundan 6 aya kadar hapis davası açıldı.

'BİR KERE ÇÖKERTTİM'
Şüphelinin mesajında, "Zaten site site değil, geçenlerde bir kere DEFACE (siteyi çökertmek) ettim. Böyle giderse yine ederim. Sorumluluklarınızı bilin, adam gibi oturun yerinizde.. Çabuk güncelleyin notları...Yoksa bütünlemelerden sonra bütün siteyi güncellerim ben..." yazdığı öğrenildi. Elektronik Bölümü'nde öğrenci olan C.T. "O anki stresle sadece bir mail gönderdim. Tehdit etme kastım yoktu" dedi. C.T.'nin uzlaşma talebi kabul edilmedi.