kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP Lideri Baykal Nejat Uygur'u ziyaret etti

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP Lideri Baykal Nejat Uygur'u ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kısmi felç geçiren tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u, tedavi gördüğü Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'nde ziyaret ederek, acil şifalar diledi.

Baykal'ı, Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege, Başhekim Prof. Dr. Teoman Benli ve Dekan Prof. Dr. Emin Tekeli, hastane kapısında karşıladılar.

Prof. Dr. Ege'den, Uygur'un sağlığı hakkında bilgi alan Baykal, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Her türlü destek kendisine veriliyor. Takdiri ilahi. Herkes dualarıyla desteğini sürdürüyor ama ciddi bir mücadelenin içinde'' dedi.

Uygur'a en büyük desteği sevenlerinin ve dostlarının verdiğini belirten Baykal, eşinin, çocuklarının ve hastane çalışanlarının ellerinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Baykal, ''Bizler de arada gelerek moral vermeye çalışıyoruz. İnşallah iyi olur'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Daha önce gelmediğiniz için Uygur'un size kırgın olduğu söyleniyor, bu doğru mu?'' şeklindeki sorusu üzerine Baykal, ''Hayır. Ben kendisini ilk arayanlardan biriyim. Duyduğumda hemen telefonla temas kurdum. Gelişmeleri yakından izliyorum'' dedi.

Bir başka gazetecinin ''Anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?'' şeklindeki sorusunu ise ''Bu konularla ilgili olarak daha sonra basınla bir araya geleceğiz'' diye yanıtladı.Prof. Dr. Rıdvan Ege de Nejat Uygur ile Deniz Baykal'ın eski dost olduklarını belirterek, ''Sayın Baykal ile birlikte anılarını andılar, konuştular'' dedi.

Uygur'un sağlık durumunun şu an için sabit olduğunu ifade eden Ege, gelecek hafta daha iyi haberler vermeyi umduklarını söyledi. Ege, Nejat Uygur'un ellerini oynatabildiğini, zaman zaman konuştuğunu ancak yürüyemediğini belirterek, önümüzdeki hafta Bilkent'teki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedaviye alınabileceğini kaydetti.

Tiyatro sanatçısı Uygur, 10 Eylül 2007 tarihinde temsil dönüşü Ankara çıkışında, beyninin sağ tarafındaki tıkanıklığa bağlı olarak kısmi felç geçirmişti.

(AA)