kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özgür Dengiz

Dana etini yıllarca boşa yemişiz

Enis YILDIRIM ANKARA
Ankara yamyamının emniyetteki sorgusu dedektiflerin kanını dondurdu: İnsan eti tatlı gelince eve götürdüm. Sote yapıp yiyecektim. Bunca yıl boşa dana eti yemişiz..
Başkent'te, öldürdüğü kişiyi yiyen 'yamyam' Özgür Dengiz'in askerlik görevini yaparken birliğinden iki kez firar ettiği ve daha sonra "Askerliğe elverişli değildir" raporu aldığı ortaya çıktı. Ankara'da öldürdüğü Cafer Er'in cesedini parçalayan ve vücut parçalarından çiğ çiğ yiyen Özgür Dengiz'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda söyledikleri, cinayet masası dedektiflerinin kanını dondurdu.

'İhtiyar kaçıp, kurtuldu'
Özgür Dengiz'in "Yıllardır boşu boşuna dana, koyun eti yemişiz. İnsan eti tatlı gelince, kestiğim kişinin etlerini eve götürdüm. Evde etleri 'sote' yapıp yiyecektim" sözleri ifadelerine yansıdı. Sorguda yakalanmaması durumunda öldürmeye devam edeceğini ifade eden Dengiz'in 8 kurşun sıktığı fakat öldüremediği Abbas İnan için ise, "O ihtiyar elimden kaçmayı başardı" dediği öğrenildi.

10 yıl önce babası ihbar etmiş
Cafer Er'in öldürüldüğü yerde daha önce öldürdüğü Sedat Erzurumlu'nun cep telefonunu bulan ve bu telefondaki numaradan yola çıkarak Özgür Dengiz'in ev adresini belirleyen dedektifler, baba Satılmış Dengiz'i de sorguya aldı. Oğlunun tiner ve uçucu madde kullandığını belirten emekli başçavuş Satılmış Dengiz, şunları anlattı: "10 yıl önce sevdiği Banu adlı kızın abisinin silahı ile cinayet işleyince oğlumu polise ihbar ettim. Oğlum 15 yaşından beri sıkıntılı günler yaşıyor, problemler çıkarıyordu. Evden kaçıyordu. Okulu bıraktı. Onu psikiyatri doktorlarına götürmek istedim ama beceremedim. Ben eşimden ayrı olduğum dönemde askere gitti. İki kez birliğinden firar etti. Daha sonra da 'Askerliğe elverişli değildir' raporu aldı."

'Arkadaşları yoldan çıkardı'
Cinayetten 4 gün önce oğlunun tiner kokladığını belirten baba Dengiz, "Oğlumun değişik tipte arkadaşları vardı. Onu arkadaşları yoldan çıkardı. Bir yıl önce tiner koklayınca, onu odasına kapadım ve polise gittim. İhbarda bulunduktan sonra eve döndüğümde kapıyı kırdığını ve kaçtığını gördüm" dedi. Anne ve babası bir süre ayrı yaşayan Özgür Dengiz'in Cafer Er'i kestiği ve evinde sakladığı satır ile ağaç yontarak süs eşyaları yaptığı öğrenildi. Dengiz'in öldürdüğü Cafer Er'in ikiz çocukları Boran ve Burak, yaralama suçundan cezaevinde bulunuyor. Babalarını görüşe beklerken, gazetelerden ölüm haberini öğrenen ikizler bugün hakim karşısına çıkacak. İkizlerin ablası Yeliz Çelebi kardeşlerine iftira atıldığını ileri sürdü.