kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şişman kedi Cüneyt egzersize başladı

Yeni Haber
İzmir'de yaşıtlarına göre dört kat daha şişman olan sevimli kedi Juneeight (Cüneyt), fazla kilolarından kurtulmak için egzersize başladı.

TarihKemeraltı Çarşısı'nda dolaşan, 4 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarının yaklaşık dört katı büyüklüğünde olan Cüneyt, sağlıklı yaşam için egzersiz yapıyor. Sevimli kedi şu anda 9 kilo 750 gram ağırlığında.

Adı, doğduğu gün olan 8 Haziran'ın İngilizce söylenişi "Juneeight" konulan sevimli kedinin sahibi Haluk Sönmez (59), miskin kediyi hareket ettirmek için her şeyi yaptığını söylüyor. En sevdiği yiyecekleri ve oyuncakları bir sopanın ucuna takıp ilgisini çekmeye çalıştığını anlatan Sönmez, bu sayede kedisine yürüyüş yaptırmayı başarıyor. Sönmez'in Kemeraltı Çarşısı'ndaki dükkanının önünden geçen vatandaşlar, şişman kediyi görünce hem şaşırıyor hem de okşamak istiyor; fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmiyorlar.

Juneeight'in aşırı kilolarına rağmen sağlıklı bir kedi olduğunu söyleyen Haluk Sönmez, "O aslında göründüğü gibi bir kedi değil. Çok hantal görünmesine rağmen sağlıklı. Kısırlaştırma ameliyatı olduktan sonra erken menapoza girdiği için kilo aldı. Zayıflatmak için çeşitli yöntemler deniyorum. En sevdiği sevdiği yemekleri ipin ucuna bağlayarak sabahları hareket ettirmeye çalışıyorum. Aslan soyundan olduğu için gününün yüzde 90'ını uyuyarak geçiriyor." diyor.

Sönmez, İzmirli vatandaşların haftasonları çocuklarına sevimli kedi Cüneyt'i göstermek için dükkanına geldiğini belirterek, "Haftaiçi işi olup Kemeraltı'na uğrayanlar veya buradan geçenler, kedimi görüp seviyor. Daha sonra aynı kişiler, haftasonları çocuklarını da getirip kedimi gösteriyor. Cüneyt sayesinde haftasonları burası ziyaretçi akınına uğruyor." şeklinde konuşuyor.

(CHA)