kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erkeklerin memelerini küçültüyorlar

Yeni Haber
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda, erkeklerde psikolojik rahatsızlık uyandıran büyük memeleri küçültme ameliyatları yapılıyor.

Hormonların ve bazı ilaçların etkisiyle özellikle 40 yaşından sonra erkeklerde meme büyüklüğü (jinekomasti) adı verilen hastalığın ortaya çıktığını açıklayan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Özek, "Bu hastalarımız özellikle yaz mevsiminde denize girmekten kaçınmakta ve ince kıyafetler giyememekte, bu da psikolojilerini olumsuz etkilemektedir. Hastalık 40 yaşından sonra görülmekle birlikte 17-18 yaşlarında da ortaya çıkabilmektedir. Kliniğimizde meme küçültme ameliyatı için başvuran 17'den 60 yaşına kadar hastalarmız var." dedi.

Sözkonusu ameliyatın memede 2 seneyi aşkın şişlik devam etmesi durumunda yapıldığını açıklayan Doç. Dr. Özek, "İlk yöntem meme başından yapılan bir kesiyle dokunun çıkarılması. İkinci yöntemse vücutta fazla yağ varsa emme yöntemiyle memedeki şişliğin ortadan kaldırılması. Ameliyat ortalama 2 saat sürüyor. Daha sonra hastalar, 15-20 gün kadar elastik bandaj kullanıyor." şeklinde konuştu.

Erkekler arasında özellikle son yıllarda meme küçültme ameliyatlarının artış gösterdiğini kaydeden Özek, kliniklerinde bu ameliyattan yılda 20 kadar yaptıklarını söyledi.

CHA