kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hastane odasını tiyatro sahnesine çevirdi

Yeni Haber
Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi altına alınan ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, hastane odasını tiyatro sahnesine çevirdi.

Yüksek tansiyona bağlı inme teşhisiyle tedavi gören Uygur, Ankara Prof. Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'ndeki odasında oğulları Behzat ve Sühely ile kimi zaman eski oyunlarından bölümler oynuyor. "Klasik Nejat Uygur" oyunlarındaki bölümlerde o sırada tedavi yapan doktorlar ve hemşireler de rol alıyor.

ANKA'ya babasının sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan ünlü sanatçının oğlu Süheyl Uygur, "babamın beyni adeta deprem geçirmiş. Ama buna rağmen hafızası kısa sürede yerine geldi. Kardeşim Behzat'la odasına girdiğimizde eski skeçleri, oyunları oyunuyoruz. Babam bazen bu oyunlara doktorları hemşileri de katıyor. Birbirimize klasik Nejat Uygur espirileri yapıyoruz. Yatağından oyunu yönetiyor" dedi.

DEMİREL DE ZİYARET ETTİ

Nejat Uygur'un yanından biran bile ayrılmayan 55 yılık eşi Necla Uygur da ANKA'ya açıklama yaparken, her kesimden eşine gösterilen ilgi ve sevginin kendilerini Uygur ailesi olarak kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Nejat Uygur tiyatrosunda sergilenen oyunlarda yoğun eleştirilen hatta kimi oyunların temelini oluşturan özellikle eski siyasetçilerin gösterdikleri ilgiye teşekkür eden Necla Uygur, bu isimler arasında yer alan 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de hastaneye bizzat gelerek sağlık durumunu sormasını "Uygur'a gösterilen sevgi ve hoşgörünün bir yansıması" olarak nitelendirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Sezer'in yanısıra Van gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Gül'ün de telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini anlatan Necla Uygur, "siyasi yasaklı olduğu dönemde Sayın Demirel Nejat Uygur'un oyun afişinin önünde bir konuşma yapmıştı. Tabii bu resimler günlerce yayınlandı. Demirel, afişin önünde konuşmasıyla Nejat Uygur'un bedava reklamını yapmıştı. Sayın Demirel, ziyaretinde bunu hatırlattı ve her ikisi de uzun süre gülüştüler" dedi.

HASTAHANEDE TİYATRO YAPMA HAYALİ

Necla Uygur, eşinin hasta yatağında yatarken bile tiyatroyu düşündüğünü belirterek, "Şu anda en büyük hayali tedavi gördüğü bu hastanede (Ufuk Hastanesi) oyun sergilemek. Nejat, bu hastanenin büyük bir konferans merkezi olduğunu öğrenince burada oyun oynacağım dedi. Nejat Uygur bu oyunla kendisini tedavi eden hastane personeline teşekkür etmeyi planlıyor" dedi.

NEJAT UYGUR TİYATROSUNUN GELECEĞİ


Nejat Uygur'un hayatının tümünü oluşturan tiyatro sahnelerine dönüp dönmeyeceği konusunda Uygur ailesi biraz karamsar.

Öncelikle yılbaşına kadar sürecek yoğun tedavinin sonuçlarını bekleyeceklerini söyleyen Süheyl Uygur, tedavi ne sonuç verirse versin babasının tiyatrodan kopamayacağını belirtti.

Süheyl Uygur, "Babam her zaman 'hangi rol olursa onu oynarım' diyordu. doktorlar sol tarafının tutmadığını ve bastonla yürüyebileceğini söylüyorlar. Babam da buna göre bir rol oynamak isteyecektir" görüşünü ifade ederken Necla Uygur da "eşim her zaman yaşlı adam rolünde oynamak istiyordu. Şimdi bunu oynayabilir" dedi.

Nejat Uygur'un sahneye çıkmasa bile bir tiyatro hocası olarak genç kuşaklara eğitim verebileceğini belirten Necla Uygur, eşinin geliştirdiği tiyatro ekolü aile olarak sürdüreceklerini bildirdi.

(ANKA)