kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP, MHP ile yakınlaşmaktan memnun

Yeni Haber
22 Temmuz seçim kampanyasında ve seçimin hemen sonrasında AKP ile MHP arasında yaşanan gerginliklerin sona ermesi, AKP'de memnunluk yarattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, geçen hafta sonunda Söğüt Şenlikleri sırasında birlikte yürümeleri ve birbirlerine sıcak davranışlarını, AKP kurmayları "olumlu ve devam etmesi gereken bir tablo" olarak yorumladılar.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Söğüt'deki gelişmeleri değerlendirirken, "Bu görüntü, sadece AKP ile MHP arasında değil, tüm siyasette, samimi diyalog olarak sürmeli. Türk siyasetinin ihtiyacı olan bir şey bu. Siyasetçilerimizin buna katkı sağlaması lazım" dedi.

"BAHÇELİ YAPICI MUHALEFET YAPIYOR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan da, " Bu olumlu tablonun devam etmesi gerekiyor. Sayın Bahçeli, olumlu, yapıcı bir muhalefet yapmaya özen gösteriyor" dedi.

Söğüt Şenliklerine Başbakan Erdoğan'la birlikte katılan Ayalan, MHP liderinin, Başbakan gelince ayağa kalkarak selamlamasının ve konuşmasını alkışlamasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayalan, "Başbakan da bir devlet büyüğüne yaraşır mesajlar veriyor, çiçek uzatıyor, Sayın Bahçeli de bunu kabul ediyor. Ülkenin geleceği açısından önemli bir tablo" dedi.

İLK ADIM MHP'DEN

Seçim kampanyası sırasında, AKP ile MHP arasında yaşanan " idam ipi" tartışmasından sonra, MHP lideri Bahçeli'nin seçim sonrasında Başbakan'ın telefonlarına çıkmaması gerginliğin sürmesine yol açmıştı.

İki parti arasındaki buzların erimesine yol açacak süreci başlatan ilk adımı atan ise MHP oldu. MHP, cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis Genel Kuruluna katılacağını açıklayarak, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinde, AKP'nin çoğunluk sorununu aşmasını sağladı.

AKP ile MHP arasında başlayan olumlu ilişkiler, Söğüt'te Başbakan ile MHP liderinin sergilediği sıcak görüntü ile sonuçlandı.

(ANKA)