kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'dan Papadopulos'a sert tepki

Yeni Haber
Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un "Tek düşmanımız Türk askeri" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Papadopulos'un "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu şekilde düşman edilmesi barışa hizmet etmemektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu şekilde hedef gösterilmesi de kabul edilemez" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, olağan haftalık basın bilgilendirme toplantısında Rum Lideri Tasos Papadopulos'un TSK'yı hedef alan açıklamalara yanıt verdi. Bilman, Papadopulos'un Türkiye'nin Kıbrıs adası ile olan ilişkilerini pek anlamadığının anlaşıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin garantör ülke olduğunu, Yunanistan ve İngiltere ile birlikte, Türkiye'nin aynı zamanda ana vatan olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin adadaki varlığının uluslararası anlaşmalardan kaynaklandığını, yasal olduğunu unutmuşa benziyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu şekilde düşman edilmesi barışa hizmet etmemektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu şekilde hedef gösterilmesi de kabul edilemez. Herhalde Papadopulos'un bunları anlaması gerekir."

(ANKA)