kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüksekova'da birlik çağrısı

Yeni Haber
Güneydoğu turu kapsamında bu sabah Hakkari'nin Yüksekova ilçesine giden Cumhurbaşkanı Gül halka hitap etti.

Gül, konuşmasında birlik çağrısı yaptı ve "Yeter ki hepimiz kardeşlik duyguları içinde birbirimizi sevelim, göreceksiniz yılların ihmali kısa süre içinde giderilecek, hizmetler hak ettiğiniz şekilde ayağınıza gelecektir" dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah gül dört gün sürecek Güneydoğu Anadolu gezisinin ikinci gününde bu sabah Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitti.
Cumhurbaşkanı Gül Van'ın Başkale ilçesinde ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Başkale'de halkın yoğun ilgi gösterdiği Gül, kaymakamlık ziyaretinin ardından helikopterle Yüksekova'ya geçti. Gül'ü burada da coşkulu kalabalık karşıladı. kaymakamlık ziyaretinin ardından halka hitap eden Gül, konuştuğu meydanı dolduran yurttaşların tezahüratları nedeniyle sık sık konuşmasını kesmek zorunda kaldı.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Gül, Yüksekovalılara şöyle seslendi:

"Devletimizin bütün imkanları sizlerin hizmetindedir, görüyorsunuz. Yeter ki hepimiz kardeşlik duyguları içinde birbirimizi sevelim, devletimize, milletimize sahip çıkalım. O zaman göreceksiniz, yılların ihmali kısa süre içinde giderilecek hizmetler en iyi şekilde, hak ettiğiniz şekilde ayağınıza gelecektir. Ben bir kez daha hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun, varolun. İnşallah tekrar buluşacağız, hep beraber milletimizi, ülkemizi, devletimizi yücelteceğiz. Sağolun, varolun."

Gül, Türkiye seninle gurur duyuyor sloganları arasında kürsüden inmesinin ardından, burada bulunan bir çocuğu sevdi ve birlikte fotoğraf çektirdi.
Gül'ün ziyaretleri 14 Eylül'e kadar Hakkari, Siirt ve Diyarbakır'la devam edecek.

(ANKA)