kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dışişleri: Limanlar Rumlara açılmayacak

Yeni Haber
Ankara, Türkiye'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ne limanlarını açmayacağı mesajını verdi.

Dışişleri Sözcüsü Levent Bilman, limanların Rumlara açılması konusunda Türkiye'nin görüşlerinin açık olduğunu belirterek "Türkiye'nin Avrupa Birliği çerçevesinde yükümlülüklerini hatırlatanlar, hatırlatıyorlarsa bunu, aynı zamanda kendi yükümlülüklerini hatırlamalarıdırlar" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, haftalık olağan basın bilgilendirme toplantısında Avrupa Komisyonu Üyesi Olli Rehn'in Türkiye'den reform beklentilerini dile getirdiğine dikkat çekilerek Türkiye'nin Kıbrıs Rum Yönetimine limanlarını açıp açmayacağı sorulması üzerine bu konunun çok tartışıldığını belirterek "Bu konuda görüşümüz açıktır. Bu konuda kararlılık devam etmektedir" şeklinde konuştu. Bilman söyle devam etti:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği çerçevesinde yükümlülüklerini hatırlatanlar, hatırlatıyorlarsa bunu, aynı zamanda kendi yükümlülüklerini hatırlamalarıdırlar. Kıbrıs Türklerine yönelik olarak AB, 2004 yılında aldığı kararları hala hayata geçirememiştir. Kıbrıs Türkleri hala uluslar arası izolasyon ve ambargonun altında yaşamakta. Bizi yükümlülüklerimizi hatırlatanlar, bunları hatırlamaları gerekir."

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde Portekiz'de yaptığı temaslarda Türkiye'nin AB sürecini de ele aldığını belirtti.

Türkiye'nin çeşitli defalarda AB yolunun belli olduğunu ve bu konudaki kararlığını dile getirdiğine işaret eden Bilman, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek reformlara ile ilgili olarak 2007-2013 süresini kapsayan bir program yapıldığını, TBMM'nin tatilinin dönüşünde bir takvim çerçevesinde çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

(ANKA)