kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koç: Anayasa konusunda acele edilmemeli

Yeni Haber
Koç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Anayasa konusunda acele edilmemesinin doğru olacağı kanaatindeyim. İlk defa gerçek anlamda sivil bir Anayasa üzerinde çalışılıyor. Oldu bittiye getirmeden, oldu bittiye getirildi demiyorum ama biraz daha bunun ince eleyip sık dokumak gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-Koç, küresel piyasalardaki resesyon tartışmalarını değerlendirirken de, "Çok dikkatli davranmak lazım. Gerek Amerika'da, gerek İngiltere'de çıkan bu 'hıçkırık' diyelim. Çünkü bazen orası öksürürken biz zaturee oluyoruz, inşallah bu sefer bu şekilde olmaz. Şu andaki göstergeler çok kötü değil" dedi.

-Migros'la ilgilenenler arasında Alfa Grubu'nun da bulunduğunu dile getiren Mustafa Koç, Migros'un satışının ise bu yıl sonuna kadar bitebileceğini ancak önümüzdeki yıla da sarkabileceğini kaydetti.

Koç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Anayasa konusunda acele edilmemesinin doğru olacağı kanaatindeyim. İlk defa gerçek anlamda sivil bir Anayasa üzerinde çalışılıyor. Oldu bittiye getirmeden, oldu bittiye getirildi demiyorum ama biraz daha bunun ince eleyip sık dokumak gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Koç, İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nun 55. Kuruluş Yılı Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" ödül törenine katıldı ve tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ANAYASA KONUSUNDA ACELE EDİLMEMELİ"


Mustafa Koç, Anayasa değişikliğine ilişkin bir soru üzerine, "Anayasa konusunda acele edilmemesinin doğru olacağı kanaatindeyim. İlk defa gerçek anlamda sivil bir Anayasa üzerinde çalışılıyor. Oldu bittiye getirmeden, -oldu bittiye getirildi- demiyorum ama biraz daha bunun ince eleyip sık dokumak gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜSİAD VE HÜKÜMET ARASINDA GERGİNLİK YOK"


Koç, "TÜSİAD'ın son çıkışları hükümet ve iş dünyası arasında gerğinliğe yol açabilir mi?" sorusu üzerine ise, şu yanıtı verdi:
"Hiç sanmıyorum. TÜSİAD her zaman inandığını çok açık bir şekilrde ortaya koyuyor. O bakımdan burada bir gerginlik olacağını zannetmiyorum. Her hangi bir şey olursa Başbakan ve bakanlar nezdinde müzakere ederek, endişelerimizi bire bir dile getirerek, görüşlerimizi dile getiriyoruz."

"HÜKÜMETİ İZLEME GÖREVİ BİR TEK MECLİS'İN DEĞİL"


Egemen Bağış'ın "Hükümeti izleme görevi sadece Meclis'e verilmiştir" açıklamasının hatırlmatılması üzerine Koç, hükümeti izleme görevi bir tek Meclis'in değil, demokratik ortamda bütün sivil toplum kuruluşların vazifesi olduğunu söyledi. Koç, "Bunu da TÜSİAD sonuna kadar yerine getirecektir. Eğer şeffaf demokratik ortamda yaşıyorsak, TÜSİAD gibi her sivil toplum kuruluşu hükümetin icraatlarını yakından takip etme hakkına sahiptir. Hükümetin icraatlarıyla ilgili endişelerimiz olursa bunu dile getireceğıiz" dedi.

"PİYASALARDA BÜYÜK DALGALANMA OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Mustafa Koç, küresel piyasalardaki resesiyon endişesi ile ilgili soru üzerine de, şu anda birşey söylemenin çok zor olduğunu ancak çok dikkatli davranmak gerektiğini söyledi. Koç, "Gerek Amerika'da, gerek İngiltere'de çıkan bu 'hıçkırık' diyelim, -çünkü bazen orası öksürürken biz zaturee oluyoruz- İnşallah bu sefer bu şekilde olmaz. Şu andaki göstergeler çok kötü değil. İnşallah gelişen pazarlardaki negatif etki, geçen mayıs ta gördüğümüz gibi görmeyiz. İstikrara baktığınız zaman piyasalarda böyle büşük dalgalanmanın olabileceğini düşünmüyorum" diye konuştu. .

MİGROS'LA ALFA GRUBU'DA İLGİLENİYOR

Bir gazetecinin "Migros'a Alfa'nın talip olduğu söyleniliyor, doğru mu ?" sorusunu da yanıtlayan Mustafa Koç, Migros'un satış sütreci başladı, bunu bir yatırım bankası götürdüğünü hatırlatarak, "Ve Alfa'da alakadar olan şirketlerden bir tanesi. Sürecin sonuna kadar her hangi birşey söylemek doğru olmasz. Migros'un satış süreci bu sene sonuna kadar bitebilir diye tahmin ediyorum ama önümüzdeki yıla da sarkabilir" dedi.
Koç, Migros'u 4 ana iş konula odaklanmayı daha uygun buldukları için satma kararı verdiklerini söyledi.

"REKABET GÜCÜ İÇİN İŞSİZLİĞİ ASGARİYE İNDİRMELİ"

Mustafa Koç, Türkiye'nin bu yıl rekabet gücünü artırmak konusunda yapılabileceklerin sorulması üzerine de, şunları kaydetti:
"Rekabet gücünü artırmak için işsizliği asgariye indirmek, bunun içinde kalifiye elaman yetiştirmek. İşsizlik yüksek ancak kalifiye eleman bulmakta sanayi kuruluşları zorluk çekmektedir. Meslek liselerine çok ciddi özen ve önem veriyoruz. Bu bizim yaptığımızı başka kuruluşlar için örnek teşkil eder. Bizim yaptığımız okyanusta bir damla. Türkiye'nin genel problemlerinde bir delik olarak ortada duruyor. Yatırım ortamını daha da iyileştirmek lazım. Son 5 yıldır ciddi yol aldık ancak gidecek daha çok yolumuz var. Önümüzdeki senelerde bunun da üstesinden geliriz diye düşünüyorum, ülke olarak."