kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alkollü araç kullananlar kamuya yararlı işlerde çalışacak

ANKA
Aksaray 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokan sanık hakkında 30 günlük hapis cezasının ertelenmesi yerine kamu yararına işlerde çalışmaya mahkûm edilmesini istedi. Yargıtay 2. Ceza Dairesi, sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 50. maddesinin 3. fıkrası gereğince aynı yasanın maddesinin 1. fıkrasında yazılı seçenek yaptırımlardan birine çevrilmesinin zorunlu olduğunun mahkeme tarafından gözetilmemesini bozma gerekçesi saydı. Yargıtay sanığın aşağıdaki yaptırımlardan birine mahkûm edilmesi gerektiğine karar verdi:

* Mağdurun veya kamunun uğradığı zararın aynen iadesine, suçtan önceki duruma getirilmesine, giderilmesine.

* En az iki yıl süreyle, bir meslek veya sanat edinmeyi sağlamak amacıyla, gerektiğinde barınma imkânı da bulunan eğitim kurumuna devam etmeye.

* Mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle, belirli yerlere gitmekten yasaklanmaya.

* Sağladığı hak ve yetkiler kötüye kullanılmak suretiyle veya gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranılarak suç işlenmiş olması durumunda; mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle, ehliyet ve ruhsatın geri alınmasına.