kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YÖK Başkanı Teziç: Sayın Gül takdir hakkını kullandı

A.A
YÖK Başkanı Prof. Teziç, Cumhurbaşkanı Gül'ün Osmangazi Üniversitesi'ne ikinci sıradaki kişiyi rektör atamasını değerlendirdi: Sayın Sezer de yapıyordu..
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Osmangazi Üniversitesi'ne ikinci sıradaki kişiyi rektör ataması takdir hakkıdır'' dedi.

KASTAMONU'YA GİTTİ
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ın daveti üzerine Kastamonu'ya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, İnebolu'da inşaatı tamamlanmasına rağmen bu yıl YÖK'ün öğrenci kontenjanı vermemesi nedeniyle açılamayan İnebolu Su Ürünleri Fakültesi'ni inceledi. Teziç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Osmangazi Üniversitesi'ne rektör ataması ile ilgili olarak şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Gül'ün Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne 116 oy alarak YÖK tarafından 1. sırada aday gösterilen Prof. Dr. Gaye Usluer yerine 80 oy alan Prof. Dr. Fazıl Tekin'i ataması, Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdir hakkıdır. Bu atamada takdir hakkını kullanmıştır. İster birinci sıradaki adayı, ister ikinci sıradaki adayı rektör olarak atar. Bu yetki ve takdir Cumhurbaşkanı'na aittir. Yaptığı atama da yargı denetimine kapalıdır. Önceki Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer de, rektör atamalarında bu tür uygulamalar yapmıştı.''

MAKAM ARACI SİTEMİ
İnebolu'ya kırmızı plakalı makam aracıyla gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, 14 yıllık makam aracının değiştirilmediğini belirterek, sitem etti. Teziç şunları söyledi: "Gezilerimi bu araçla yapıyorum. Devletin itibarını düşürmemek için bazen aracın plakasını değiştirmek zorunda kalıyorum. Ama yine de devlete küskün değilim. Çünkü devlete küsmek olmaz. Biz gelip geçiciyiz'' dedi.