kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zebari: İstanbul toplantısı çok önemli

Yeni Haber
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, gelecek ay İstanbul'da yapılacak Irak'a Komşu Ülkeler toplantısının "çok önemli" olacağını, daimi bir sekretaryanın kurulmasının kararlaştırılacağını belirtti.

İngilizce olarak yayınlanan The New Anatolian gazetesi ile telefonla konuşan Hoşyar Zebari, 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da yapılması kararlaştırılan toplantının "çok önemli olacağı"nı söyledi. Katılımcıların enerji, güvenlik ve mülteciler konularında "sağlam" kararları alacaklarını kaydeden Zebari, toplantıda ayrıca daimi bir sekretaryanın kurulması kararının da verileceğini bildirdi.

Geçen Pazar günü Bağdat'ta aynı çerçevede yapılan toplantıyı "başarılı" olarak nitelendiren Zebari, toplantıda Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol'un başkanlığındaki Türk heyetinin de, "çok iyi bir performans" gösterdiğini ve "yapıcı katkılar" yaptığını ifade etti.

Zebari, enerji, güvenlik ve mülteciler konularına ilişkin olarak kurulan komitelerin çalışmaların tamamlandığını ve bunların sonuçlarının İstanbul toplantısına sunulacağını da söyledi.

(ANKA)