kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Babacan, Muallim'e gerginlik yaratacak adımlardan kaçınmak gerektiğini söyledi.

Türkiye'den İsrail'e yakıt tankı notası

Duygu GÜVENÇ /ANKARA
Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşen Babacan, Türkiye sınırına İsrail uçaklarının yakıt tanklarının düşmesi nedeniyle İsrail'e nota verildiğini açıkladı..
İsrail uçaklarının, Suriye'ye karşı geçtiğimiz hafta savaş uçaklarıyla yaptığı saldırının gerginliği Ankara'ya yansıdı. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İsrail uçaklarının Türk hava sahasını da ihlal ettiği için İsrail'e nota verildiğini açıkladı

İKİLİ GÖRÜŞME
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye sınırına İsrail uçaklarına ait yakıt tanklarının düşmesinin ardından Ankara'ya geldi. İlk olarak Babacan ile görüşen Muallim, ortak basın toplantısı sırasında Türkiye'nin İsrail'i protesto ettiğini açıkladı. Muallim, "Kasıtlı ve düşmanca bir saldırıdır. İsrail uçakları Suriye'yi bombaladı. Türkiye kendi topraklarının Suriye'ye karşı düşmanca kullanılmasına asla izin vermez. Zaten Türkiye'nin bu konuyu protesto ettiğini de biliyoruz" dedi. Babacan da, İsrail uçaklarının hava sahası ihlallerine tepki gösterdi ve "Bizim için kabul edilemez bir gelişmedir" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'la da görüşen Muallim, temaslarının ardından Ankara'dan ayrıldı. Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayla ilgili İsrail'e verilen notada, "Türkiye'nin egemenlik haklarının ihlali kabul edilemez" dendi ve bilgi talep edildi. Notada ayrıca Türkiye sınırını ihlal eden İsrail uçaklarıyla ilgili bilgiler de yer aldı ve düşen yakıt tankları ile ilgili izahat istendi. İsrail tarafından verilen yanıtta ise, İsrail'den havalanan uçaklarının terör odaklarını hedeflediği, Türkiye'ye yönelik bir kasıt bulunmadığı, pilotların uçuş sırasında manevra hatası yaptığı belirtildi. Düşen yakıt tankları ile ilgili bir açıklama ise henüz gelmedi.