kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BİRİNİ TEŞHİS ETTİ Gülcan Köse, polislerin fotoğrafı fotokopi olduğu için taciz ettiğini iddia ettiği polis memurlarından yalnız birini teşhis edebildiğini belirtti.

'Dekolteli balıkçı'nın iddiasına soruşturma

Orhan YURTSEVER - Önder ŞUŞOĞLU / MERKEZ
"Dekolte elbiseyle balık tutuyor" diye dava açılan Gülcan Köse'nin "polis taciz etti" iddialarını ihbar kabul eden savcılık soruşturma açtı..
Galata Köprüsü'nde balık tutarken eteğinin rüzgârda havalanması sonucu mahrem yerlerinin göründüğü iddiasıyla dava açılan Gülcan Köse'nin, gözaltında polisin tacize uğradığı yolundaki iddiaları nedeniyle savcılık soruşturma başlattı. SABAH'ta önceki gün çıkan haberi ihbar kabul eden İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Abdülaziz Özatlan, Köse'yi dün ifade için savcılığa çağırdı. Dün öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi'nde bir saat ifade veren Gülcan Köse, ekip otosunda kendisine sarkıntılıkta bulunan polisler ile, şikâyet için gittiği Sirkeci Karakolu'nda bu polisler tarafından dövülmesine göz yuman ve işlem yaptırmayan komiserden şikâyetçi olduğunu söyledi.

EMNİYET: TACİZ DOĞRU DEĞİL
Gülcan Köse, ifade sırasında 'teşhircilik' suçundan açılan dava dosyasında bulunan polislerin kimlik fotokopilerini gösterdiğini, bu nedenle polislerden sadece birini teşhis edebildiğini de ileri sürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise, dün yaptığı yazılı açıklamada taciz edildiği iddialarının asılsız olduğunu bildirdi ve özetle şöyle denildi: "Söz konusu bayanın, 3 ay önce Galata Köprüsü üzerinde uygunsuz kıyafetle balık tutarken vatandaşların rahatsız olmaları ve özel güvenlik görevlilerinin şikâyeti üzerine gelen ekibin uyarılarını dikkate almayarak elbisesinin üstünü de açmak suretiyle teşhircilik yapması üzerine, Cumhuriyet Savcı'sının talimatıyla karakola götürülüp ifadesi alınmıştır. Araçta bekletildiği, taciz edildiği ve fotoğrafının çekildiği iddiaları gerçek dışıdır.''