kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdem: Okulda türban haremlik selamlık getirir

Ceren AKDAĞ
'Türban serbest olursa, üniversitede başı açık kalmaz' diyerek tartışma yaratan Tarhan Erdem'e göre, 'İşin sonu haremlik selamlığa varabilir'. Ancak çoğu uzman, bu görüşte değil..
Seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden KONDA Araştırma Şirketi'nin sahibi Tarhan Erdem'in yeni analizi sosyologları da ikiye böldü. "Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz" diyen Erdem analizinin nedenini SABAH'a açıkladı. Türbanın üniversiteye girmesiyle haremlik-selamlık uygulamasının da geri döneceğini savunan Erdem, "Kadın-erkek eşitliği yok olacak. Bir gün kalkacaksınız ve üniversiteye gidenlerin hepsinin başı kapalı. Öyle bir hava yaratacak ki, şimdi üniversite kapısında peruk takanlar varsa ilerde türban takacaklar. Bir ortamda değişik giyim tarzı fazlaysa oraya uyum sağlama olacaktır" diye konuştu.

'SINIFLAR AYRILSIN DENECEK'
Zamanlamanın belki 1 ay belki 1 yıl olacağını söyleyen Erdem şöyle devam etti: "Türkiye İngiltere değil. Bilsem ki Oxford Üniversitesi gibi karma devam edecek, bir şey demeyeceğim ama İslam ülkesiyiz. Türbanlı sayısının nüfusun belli bir yüzdesini oluşturmasıyla, hepsinin türbanlı olması farklıdır. Bu burada kalmaz, hemen sınıfları ayıralım olacaktır." "Şimdi, neden Gaziosmanpaşa'da türban fazla ve türban yasağı kalkarsa, Şişli'de artar mı azalır mı, ona bakacağız" diyen Erdem, yeni araştırma konusunun türbanın yayılma sahası olacağının da sinyalini verdi.