kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Minikler için ilk zil bir hafta erken çaldı

Serdar CANIPEK / MERKEZ - Recai KÖMÜRErhan DOĞAN
Birinci sınıfa ve anaokuluna başlayan minikler, uyum programı kapsamında dün ders başı yaptı. Gözyaşı döken küçükleri teselli için öğretmenler hayli çabaladı..
İlköğretim 1'inci sınıfa yeni başlayacak öğrenciler ve okul öncesi eğitim alacak minikler 2007- 2008 eğitim öğretim yılına bir hafta önce başladı. Yaklaşık 900 bin yeni öğrenci sınıflarına anne-babalarıyla geldi. İlk kez okula gelen öğrenciler, annelerinden ayrılmakta zorlanırken, bazıları ağladı. Miniklerin heyecanına Alibeyköy'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

TRAFİĞİ BEĞENMEDİ
Göreve geldiklerinden bugüne eğitime 332 milyon 700 bin YTL yatırım yaptıklarını söyleyen Topbaş ardından, öğrencilere çikolata dağıttı. Kadir Topbaş, okulların açıldığı ilk gün trafiği ise beğenmediğini belirterek, "Birinci sınav pek hoş değil. Ama gelecek hafta, geçen sene olduğu gibi başarılı bir hafta yaşayabiliriz" dedi Ankara'da ise 1 milyon 750 bin kadar öğrenci dün ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Bir sınıfta "Annemi istiyorum'' diye ağlayan Batuhan Güzel'le karşılaşan Bakan, küçük çocuğu teselli etti.
Haberin fotoğrafları