kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt

'Merkez son krizleri iyi yönetti hakkını teslim etmemiz lazım'

Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmek için gösterdiği çabayı ve takdir ederek, bankanın performansının başarılı olduğunu söyledi..
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Türkiye'de bankacılık sektörünün, risk yönetimi yaklaşımları ve standartları açısından hiçbir zaman olmadığı kadar sağlıklı olduğunu belirterek, ''Belki de yabancıların bir miktar piyasaya fazla gelmesi, işin daha süratli olması açısından katalizör oldu'' dedi. Bayazıt, geçtiğimiz ay ABD'de mortgage kriziyle başlayan dalgalanmalara da neden olan finansal risklerin, aslında dünyada uzun zamandır tartışıldığını, her ne kadar bununla ilgili uyarılar yapılsa da finans sektöründeki hızlı gelişim nedeniyle bazen çok iyi yaşanan dönemler sonrasında bu tip düzeltmelerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Finansal risklerin, sistemik bir risk oluşturmayacak, tüm sistemde ciddi bir hasar bırakmayacak şekilde dünyadaki gözetim ve denetim mekanizmaları tarafından iyi denetleniyor olmasının önemine işaret eden Bayazıt, her kriz sonrasında birtakım yeni dersler alındığını ifade etti.

MUHAFAZAKAR DAVRANIŞ
Merkez Bankası'nın faizlerle ilgili yaklaşımına ilişkin olarak da Bayazıt, bankanın elindeki en önemli, belki de tek enstrümanın kısa vadeli faizler olduğuna işaret ederek, seçim öncesindeki ve dünya piyasalarındaki belirsizliklerin Merkez Bankası'nı enflasyon hedeflerine ulaşma açısından faiz indirimi konusunda biraz daha muhafazakar davranmaya doğru ittiğini, şu anda faizdeki orta ve uzun vadede trendin aşağıya doğru olduğunu söyledi. Bayazıt, ''Merkez Bankası'nın tek amacı enflasyonu düşürmek. Bu açıdan Merkez Bankası'nın başarılı bir performans sergilediğini söylememiz ve hakkını teslim etmemiz gerekir'' dedi.