kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Binali Yıldırım

Anlaşmamazlıkta buluştular Ankara'nın doğusunu unuttular

TİMUR SIRT
3N'de operatörleri bir araya getirdik ama anlaşamadılar" diyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım şirketlerin Ankara'nın doğusuna yatırım yapmayı unuttuklarını söyleyerek sitemde bulundu..
İkinci kez Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturan Binali Yıldırım gelecek yıl yapacaklarını ve GSM operatörleri arasındaki güncel tartışmalar konusundaki fikirlerini SABAH'a açıkladı. Bakan Yıldırım ikinci dönemde GSM operatörleri arasındaki anlaşmazlıkların son bulması için çaba sarf ettiğini, özellikle "üçüncü nesil ve numara taşıma" diye tartışan operatörleri aralarındaki sorunları çözmeleri için bir araya getirdiğini belirterek, "Ancak GSM operatörleri anlaşmamakta anlaştı. Oysa, deniz büyük diye kavga etmek gemileri batırır. Ortak aklı oluşturamayan sektör yerinde saymaya başlar. Biz operatörlerin masaya oturup sorunlarını çözmelerini istiyoruz. Hizmet veren tüm şirketler bizim için değerlidir" diye konuştu.

DİJİTAL UÇURUMA DİKKAT
GSM operatörlerinin dijital uçurum konusunda ortak çalışma yapması gerektiğini söyleyen Bakan Yıldırım'ın operatörlerin ülkenin doğusunda yeterli şebeke yatırımı yapmadığına, Ankara'nın doğusunda kalan bölgede konuşmada bile sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, "Dijital uçurum sadece ülkeler arasında değil, bölgeler arasında da olabilir. Operatörler, parası olan müşteriyi kapmaya çalışırken Ankara'nın doğusunu unutuyor. Yollarda, köylerde, hatta bazı kasabalarda konuşmak bile mümkün değil. Tamam bu bölgelerde nüfus yoğun değil, ancak uçurum böyle devam ederse zaten kimse kalmaz" diye konuştu.

ORTAK YATIRIM YAPSINLAR
Doğuda nüfusun yoğun olmadığı bölgelerde yatırım yapmanın zorluğunu kabul ettiklerini belirten Bakan Yıldırım "Baz istasyonlarında, altyapıda ortak çalışma yapsınlar, maliyetlerini düşürsünler ama ne olursa olsun Ankara'nın doğusunda basit ses iletişiminin sorunsuz gerçekleşmesini sağlasınlar" dedi. Bakan Yıldırım şöyle devam etti: "Biz operatörlere yeterince anlayış gösteriyoruz. Üçüncü nesil hizmet ve altyapı şartnamesinde yatırım yine batıdan başlıyor. Bizim siyasi sorumluluğumuz olduğu kadar şirketlerin de bulunduğu ülkenin vatandaşı olarak sosyal sorumlulukları var. GSM operatörleri sahip oldukları ulusal lisansa yakışacak yatırımı yapmalı. Eğer tek başlarına yapamıyorlarsa bir araya gelsinler ama mutlaka yapsınlar. Bu konunun takipçisi olacağız."