kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Orgeneral Büyükanıt'ın katılmadığı resepsiyona Orgeneral Ceylanoğlu katıldı.

'Sincan Paşası' Gül'ün resepsiyonuna katıldı

Çankaya Köşkü'nde verilen ilk resepsiyona, askerleri temsilen 28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüten Orgeneral Erdal Ceylanoğlu katıldı..
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, seçilmesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyon; Ahmet Necdet Sezer döneminde veto edilip çağırılmayan, ya da eşsiz daveti protesto edenleri bir araya getirdi. Çankaya Köşkü, gündüz saatlerinde ilk defa bu kadar geniş çaplı bir resepsiyona ev sahipliği yaptı. Eşsiz davetiyelerin gönderildiği resepsiyonda altın kaplama ve Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan kadehlerde içki servisi yapıldı.

Askerler mazeretli
TBMM'deki yemin töreniyle başlayan ve daha sonra inişli çıkışlı seyir izleyen Köşk-asker ilişkisi dünkü resepsiyonun da en önemli gündem maddelerinden biriydi. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları ordu komutanlıklarını ziyaret programları nedeniyle resepsiyona katılmadılar. Buna rağmen TSK'yı orgeneral rütbesinde 28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüten paşa olarak tanınan dönemin Zırhlı Birlikler Komutanı, bugünün Eğitim Doktrin Komutanlığı Komutanı (EDOK) Org. Erdal Ceylanoğlu katıldı. Ceylanoğlu dışında Hava, Deniz, Kara ve Jandarma genel komutanlıklarından 3 korgeneral ve 14 tuğgeneral ile tümgeneral rütbesinde asker resepsiyonda yerini aldı.

Köşk'e ilk kez geldiler
Resepsiyona Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Tayyip Erdoğan birlikte geldiler. Bakanlar Kurulu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları da tam kadro Köşk'te hazır bulundu. CHP'den hiç kimse resepsiyona katılmazken, DSP'den ise yalnızca Emrehan Halıcı katıldı. MHP Genel Başkanı Bahçeli ve kurmayları resepsiyondaydı. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile birlikte ise milletvekilleri Sevahi Bayındır, Akın Birdal, Osman Özçelik ve Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık geldiler. Saadet Partisi'ni Recai Kutan, ÖDP'yi Ufuk Uras temsil etti. Davetiyeler eşsiz gönderildiği için resepsiyon, Sezer döneminde "eşsiz davet"i protesto ederek Köşk'teki davetlere katılmayan bazı AK Parti milletvekillerinin de ilk kez Cumhurbaşkanlığı'nı görmelerini sağladı. AKP'liler sohbet sırasında, "Toplumsal uzlaşma burada var. Keşke Çankaya hep böyle olsaydı" yorumları yaptılar.
Haberin fotoğrafları