kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Putin'le ters düşen Gutseriyev, bir aydır aranıyor...

Son muhalif kaçak oligark Türkiye'de mi?

DIŞ HABERLER
Vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılıktan aranan milyarder Rus işadamı Mikhail Gutseriyev'in, Türkiye'ye kaçtığı öne sürüldü..
Rusya'da 6 Ağustos'tan beri "vergi kaçırmak" ve "dolandırıcılık" tan aranan işadamı Mikhail Gutseriyev'in Türkiye'de gizlendiği öne sürüldü. Forbes dergisinin, 3 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin 31'inci kişisi olarak gösterdiği Gutseriyev'in başkanı olduğu Russneft petrol şirketinin, 800 milyon dolar vergi kaçırdığı öne sürülüyor. Moskova'da, işadamının gıyabında görülen davada savcı Viktor Gyodzev, "30 Temmuz'da Rusya'dan ayrıldı. Önce Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'e, oradan da Antalya'ya uçtuğuna dair elimizde kanıt var" dedi. Gutseriyev'in avukatı ise, "Nerede olduğunu bilmiyorum. Ancak sağlık problemleri nedeniyle tedavi görüyor" açıklamasını yaptı.

'PUTİN ZORLA SATTIRDI'
Bazı Rus kaynaklar, Gutseriyev'in davasının basit bir vergi kaçakçılığı değil, "devlet ile işadamları arasında petrol piyasasının kontrolü savaşına dönüşmesinin son örneği" olabileceğini söylüyor. Kayıp işadamı son dönemde, Rusya lideri Vladimir Putin'i, şirketini Kremlin'e yakın kuruluşlara zorla sattırmakla suçlamıştı. İşadamı ardından geri adım attı, şirket başkanlığından istifa etti ve şrketini Kremlin'e yakın Oleg Deripaska'ya sattığını açıkladı. Öldürülen eski KGB ajanı Alexander Litvinenko da ailesini Rusya'dan Türkiye üzerinden kaçırmıştı. Bir diğer Rus milyarder Boris Berezovsky de Kremlin'le arası açılınca İngiltere'ye kaçmıştı.
Haberin fotoğrafları