kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Papadopulos ve Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Möller'in Lefkoşa ara bölgedeki evinde yaklaşık 3.5 saat görüştü.

'Zaman limiti, kabul görmedi'

AA
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, dün BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Michael Möller'in Lefkoşa ara bölgedeki evinde buluştu. 3 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından ortak açıklamayı Möller yaptı. Özel temsilci, "Sayın Papadopulos ile Sayın Talat prosedürün en kısa zamanda başlaması gereği üzerinde uzlaştılar. Temaslarına BM aracılığıyla devam etmeye ve uygun zamanda yeniden bir araya gelmeye karar verdiler" dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Talat ise daha sonra düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılı sonuna kadar çözümü hedefleyen müzakerelerin başlamasını önerdiklerini belirterek şunları söyledi: "2-2.5 aylık hazırlıktan sonra tam teşekküllü müzakerelerin başlatılmasını önerdik. Yani '8 Temmuz' sürecini hızlandırma, disiplin altın alma ve sonuç alıcı hale getirme önerisi yaptık. Hızlandırma ve zaman limiti getirme kabul görmedi."

'DEĞİŞİKLİK İSTENDİ'
Papadopulos ise Cumhurbaşkanı Talat'ın '8 Temmuz' sürecinde değişiklik ve görüşmelerin teknik düzeyde sınırlandırılmasını talep ettiğini belirterek bunun prosedürü hızlandırmayacağını söyledi.