kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adli yıl başladı

Yeni Haber
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ''Tüm siyasi partilerin, seçim beyannamelerinde yargı bağımsızlığına yer vermeleri, Türkiye'de yargı bağımsızlığının özlenen düzeyde sağlanamadığı gerçeğini yansıtmıştır'' dedi.

Eminağaoğlu, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, YARSAV'a yapılan baskılarla, birliğin ''yargı bağımsızlığı için faaliyette bulunan değil, mücadele eden bir kuruluş'' haline geldiğini belirtti.

Genel seçimlere katılan tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerinde yargı bağımsızlığına yer verdiğine işaret eden Eminağaoğlu, ''Bu tablo Türkiye'de yargı bağımsızlığının özlenen düzeyde sağlanamadığı gerçeğini yansıttığını'' savundu.

Yeni adli yılın da sorunlu bir ortamda başladığını iddia eden Eminağaoğlu, şunları kaydetti:

''Ülkemizde yargı bağımsızlığının evrensel düzeyde gerçekleştirilmesi amacıyla faaliyette bulunmak üzere kurulan YARSAV'a yönelik artarak süren baskılar da geçen adli yılda siyasi irade tarafından, aslında nasıl bir yargı istenildiğini göstermiştir.

Yeni adli yılın, 'yargıdaki sorunlara duyarsız kalınmayacağı, ancak yargının sorunlarını arka planda yargıya biçim vermek amacıyla değil, evrensel kabul gören ilkeler çerçevesinde yaklaşılarak mevzuat ve uygulama değişikliğine gidileceği, YARSAV'ın yargı bağımsızlığı için mücadele eden değil, faaliyette bulunan kuruluşu kimliğine kavuşacağı' bir yıl olmasını diliyorum.''

AA