kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eczaneler iflasın eşinde

Yeni Haber
Provizyon sistemindeki aksaklıkla eczaneler birer birer kapanıyor. Hastalar yılma noktasında. Eczacılar hükümete açık mektup gönderdi. ..
Tüm Eczacı işverenleri Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda tek çatı sistemi anlayışının tam oturmamasından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur hala ödemelerini zamanında yapmıyor. Bizde ecza depolarına zamanında ödeme yapamadığımız için yüzde 60 gecikme faizi ödüyoruz" dedi.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup gönderdi. Saydan, "Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ödemelerinde hala gecikmeler yaşanıyor.

Eczacılar, ecza depolarının uyguladığı yüksek faiz ve bankalardan aldıkları kredi borcu içerisinde boğulmuş durumundadırlar. Ecza depoları ödeme güçlüğü içine düşen meslektaşlarımıza yüzde 60'lara varan gecikme faizi uyguluyor. Eczaneler iflas yoluyla birer birer kapanmaya başladı" dedi.

Saydan, mektubunda, provizyon sisteminde sürekli yaşanan aksaklıklar sonrasında hastaların ve eczacıların yılma noktasına geldiğini ifade etti ve "SSK önündeki kuyruklar bu kez çalışmayan provizyon sistemi sonrasında eczanelerimizde yaşanmaya başladı. Bu aksaklıkların sebebi ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nda tek kurum anlayışının yerleşmemiş olmasıdır" dedi.

GİZLİ YANGINA DUR DENİLMELİ

Tek bir faturayı 3 ayrı kurum iç ayrı ayrı kestiklerinin altını çizen Saydan, eczanelerin harcadığı kağıt miktarının küçük çaplı bir ormandan elde edilebilecek kadar büyük olduğunu söyledi. 23 bin eczane olduğunu kaydeden Saydan, ilgili bakanların bu gizli yangına dur demesi gerektiğini belirtti.

(ANKA)