kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pavarotti'den seçmeler VİDEOLAR

SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Kuşağının en büyük tenorlarından biri olarak adlandırılan Luciano Pavarotti, son olarak iki yıl önce Torino'daki Kış Olimpiyatları sırasında sahneye çıkmıştı.

Luciano Pavarotti, özellikle Puccini'nin Turandot operasının sonundaki Nessun Dorma aryasını muhteşem olarak değerlendirilen yorumlamasıyla bilinirdi.

Son olarak 10 Şubat 2006'da Torino'da yapılan Kış Olimpiyatları'nın açılışında Nessun Dorma'yı seslendiren Pavarotti, son kez halkın karşısına çıktı. Pavarotti'nin son verdiği konser ise bundan bir yıl önce Tayvan'daydı. Tosca da, 2004'te rol aldığı son opera oldu.

Pavarotti'nin, albümleriyle sadece klasik müzik alanında değil, müzik piyasasının genelinde en çok satış yakalayan isimlerden biri olduğuna da dikkat çekiliyor.

45 YILDIR SAHNELERDEYDİ

2 Ekim 1935'te İtalya'nın Modena kentinde dünyaya gelen Pavarotti'yi müzikle aynı zamanda amatör bir tenor olan fırıncı babasının tanıştırdığı anımsatılıyor.

İlk başta fulbolcu olmayı hayal eden Pavarotti, hayatını ise ilkokul öğretmenliği yaparak kazanıyordu.

"ÜÇ TENOR" KONSERLERİ İLE TARİHE GEÇTİ

19 yaşında ciddi bir müzik eğitimi almaya başlayan Pavarotti, ilk olarak 29 Nisan 1961'de sahneye çıktı.

New York'taki Metropolitan Operası'nda Jose Carreras ve Placido Domingo'nun katılımıyla gerçekleştirilen "Üç Tenor" konserleri tarihe geçen Pavarotti'nin, 1990'da İtalya'da düzenlenen futbol Dünya Kupası'nın teması olarak kendi seslendirdiği Nessun Dorma aryasının seçilmesi dinleyici kitlesini müthiş bir şekilde geliştirdiği yorumu yapılıyor.
Şampiyona sırasında şef Zubin Mehta yönetiminde, Carreras ve Domingo ile beraber verdiği konseri tüm zamanların en önemli klasik müzik konserlerinden biri kabul edilirken konserin kaydı da en fazla satan klasik müzik albümü oldu.

DEV KONSERLER


1990 yıllardı dünyanın çeşitli başkentlerde yüzbinlerce kişinin önünde verdiği dev konserler ile ününü pekiştiren Pavarotti en çok tartışılan yönlerinden biri ise pek çok performanstan son anda vazgeçerek iptallere yol açmasıydı. Pek çok konseri sırt sorunları, laranjit ve gırtlak enfeksiyonu gibi nedenlerle son anda iptal edildi.

2004 yılında gerçekleştirilen dünya turu ile sahnelere veda eden Pavarotti aynı zamanda, genç isimlere verdiği derslerle, Galler Prensesi Diana ile kara mayınlarının yasaklanmasına çalışmaları ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü ile yürüttüğü yardım çalışmaları ile adından söz ettirdi.

İŞTE PAVAROTTİ'DEN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ


PAVAROTTİ-NESSUN DORMA




The 3 tenors-Carreras-Domingo-Pavarotti--Nessun Dorma




Pavarotti - O sole mio - Di C- Capurro



Luciano Pavarotti - Ave Maria - Schubert



U2 Bono-Pavarotti



James Brown & Pavarotti




Queen + Luciano Pavarotti - Too Much Love Will Kill You



Sepultura & Pavarotti _ Roots Bloody Roots



Jon Bon Jovi & Luciano Pavarotti - Let it rain




Pavarotti & Ricky Martin - Vento



Pavarotti& Liza Minelli- New York, New York



Pavarotti&Mariah Carey-Hero