kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

100 güçlü kadın arasında iki Türk

Yeni Haber
Forbes dergisinin her yıl belirlediği "Dünyanın En Güçlü 100 Kadını" listesinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel birinciliğe yerleşirken, listede Türkiye'den Güler Sabancı ve İmre Barmanbek de yer aldı.

Forbes'in internet sitesinde yayınlanan haberde, geçen yıl listenin başında bulunan Almanya'nın ilk kadın Başbakanı Merkel'in, liderliğiyle dünyayı etkilemeye devam ettiği ve bu yıl da birinciliği koruduğu belirtildi.

Listede geçen yıl ikinci sırada yer alan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bu yıl ikinciliği Çin Başbakan Yardımcısı Wu Yi'ye kaptırarak dördüncü sıraya geriledi. Listede üçüncü sırada Temasek Holding yöneticisi Singapurlu Ho Ching, beşinci sırada Pepsi'nin yöneticisi Amerikalı İndra K. Nooyi yer aldı.

Tanınmış isimlerin yer aldığı listede, Hindistan Kongre Partisi lideri Sonia Gandi 6., İngiltere Kraliçesi Elizabeth 23., ABD Demokrat Parti başkan adayı Senatör Hillary Rodham Clinton 25., ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi 26., Şili Devlet Başkanı Michelle Bachalet 27., Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark 38., İsrail Dışişleri Bakanı Tzipora Livni 39., Finlandiya Devlet Başkanı Tarja Halonen 50., Filipinler Devlet Başkanı Gloria Arroyo 51., ABD First Lady'si Laura Bush 60. sıraya yerleşti.

100 kişilik listenin 100. ve son sırasındaki isim Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson-Sirleaf oldu.

100 GÜÇLÜ KADIN ARASINDA İKİ TÜRK


Forbes'in "Dünyanın En Güçlü 100 kadını" listesinde, Türkiye'den de iki kişi yer aldı.Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 65., Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmre Barmanbek 88. sırada dünyanın en güçlü kadınları oldular.