kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İDO'da kaptandı pilot oldu

Sevilay YÜKSELİR HABER MERKEZİ
Açık denizlerde ve İDO'da tam 15 yıl kaptanlık yapan Osman Şahin, çocukluk hayalinin peşinden koşarak uçuş eğitimi aldı. Bir yıldır THY'de Boeing 737 uçuruyor..
Aslında çocukluğundan beri en büyük hayali pilot olmaktı. Ama gerek dönemin şartları, gerekse bazı imkânsızlıklar Nevşehirli Osman Şahin'i usta bir denizci yaptı. Aldığı denizcilik eğitimi neticesinde uzun yıllar uluslararası sularda dümen çeviren Şahin, bir süre sonra uzun yolların getirdiği yorgunluktan kurtulmak için kısa adı İDO olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'de göreve başladı.

DENİZLER TATMİN ETMEDİ
Ancak, 15 yıl boyunca kaptanlık yapan Şahin'i İDO'daki bu görevi de tatmin etmedi. Çocukluğundan beri göklerde uçma hayali ile yanıp tutuşan Şahin, çevresindekilerin şaşkınlığına aldırış etmeden Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan Met-Air Uçuş Okulu'na kaydoldu. Bir taraftan İDO'daki görevine devam ederken diğer taraftan da pilotluk eğitimi alan Osman Şahin, kursu başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanınca da doğruca THY'nin yolunu tuttu.

200 SAATLİK UÇUŞ TECRÜBESİ
Kurs sonunda almaya hak kazandığı JAA CPL/IR uçuş lisansı ve 200 saatlik uçuş tecrübesiyle Türk Hava Yollarına müracaat eden Osman Şahin, kurum öğretmenlerinden sınavlarda tam not alınca çocukluğundan beri hayalini kurduğu pilotluk mesleğine de adım attı. İdealist pilot, şimdi kısa bir süre öncesine kadar iş arkadaşları için dalga geçtiği bu hayalini gerçekleştirmenin keyfini bir yıldır uçurduğu Boeing 737 ile çıkarıyor. Ancak 43 yaşındaki çiçeği burnunda THY pilotu Osman Şahin eşi aracılığıyla, basına bu konuda konuşmak istemediğini ilettiği için, bu ilginç hikâyeyi bir de kahramanın ağzından dinleme imkânı olmadı.