kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Arap atı Ağaoğlu gururunu kurtardı

Canan YILMAZ MERKEZ
Mahkeme, 5 yıl önce enerji içeceğinin doping ilacı sayılması nedeniyle kulvarlardan men edilen Ağaoğlu'nun itibarını iade etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Arap atı Ağaoğlu gururunu kurtardı
Kum, çim demeden bin 200 - 2 bin 200 metrede yarış kazanan tek at olan ancak 5 yıl önce kazandığı bir yarışın ardından "doping" li olduğu gerekçesiyle kulvarlardan men edilen Arap atı Ağaoğlu'na itibarını mahkeme iade etti. Ağaoğlu'nun sahibi Selçuk Yağcıoğlu, atının yarışlar sonrasında daha hızlı toparlanabilmesi için ithalat firması Oksijen Sağlık Ürünleri ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Melih Olcay'dan bir enerji içeceği satın aldı. Ancak Yağcıoğlu, atına bir yan etkisi olabileceği şüphesiyle ilacı vermeden önce ABD'deki üretim merkezi ile 2.5 ay yazışmalar yaptı. Yağcıoğlu, şirketin sahibi Olcay aracılığıyla yaptığı yazışmalar sonucunda içeceğin yarış atlarında kullanılabileceğine dair yanıt aldı. 30 Kasım 2002'deki Yıldırım Beyazıt Koşusu öncesinde de bu içecekten Ağaoğlu'na verdi.

SUÇ, İTHALATÇI FİRMANIN
Birinci gelen Ağaoğlu, sahibine 80 bin 854 YTL ikramiye kazandırdı. Ancak tahlillerde Ağaoğlu'nda "kafein" tespit edildi. Arap atı bu gerekçeyle diskalifiye edildi. Yağcıoğlu, hemen ilacı tavsiye eden Olcay'la bağlantıya geçti. Olcay ise söz konusu ilacın "kafein" değil "matein" içerdiğini, bunun Türkiye'de tespit edilemediğini öne sürdü. Yağcıoğlu, bu cevap üzerine 5 yıl sürecek hukuk mücadelesini başlattı. Mahkeme, içeceğin ithalatçı firmasını Ağaoğlu'nun kazandığı ikramiyenin yarısı ile kazanabileceği yarışlara çıkamamasından doğan zararlarına karşılık Yağcıoğlu'na 140 bin YTL ödemeye mahkûm etti.