kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

S.Arabistan'da Çin malı oyuncaklar toplatıldı

Yeni Haber
Kısa süre önce zehirli madde içerdiği gerekçesiyle Çin malı diş macunların toplatılmasına karar veren Suudi Arabistan, şimdi de Çin malı oyuncakları toplatma kararı aldı.

Suudi Arabistan, yüksek oranda zararlı boya kullanıldığı gerekçesiyle Çin yapımı 2 bin 300 oyuncağı toplatıyor.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan cumartesi yapılan açıklamada, Riyad marketlerinden 46 numunenin alındığı ve zararlı maddeler bulunup bulunmadığının kontrol edileceği bildirildi.

Bakanlık, çarşamba günü de Çin yapımı 7 markanın diş macunlarında soğutucu ya da çözücü ürünlerde kullanılan "dietilen glikol" adlı maddeye rastlandığını belirterek bunların toplatılmasına karar verilmişti. Pekin yönetimi, pazar tatili olması dolayısıyla konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Çin malı diş macunları, zehirli madde içerdikleri gerekçesiyle Japonya ve Yeni Zelanda'da da toplatılmıştı.

ABD yönetimi sadece bu hafta Çin malı bazı tekstil ürünlerinde zararlı maddelerin bulunmasından dolayı söz konusu ürünlerin binlercesini toplatmış ve Yeni Zelanda da Çin yapımı çocuk elbiselerinde ekseriyetle su ile karıştırılıp antiseptik olarak kullanılan gazlı keskin bir katışık olan formaldehit tespit etmişti.

Dünyanın en büyük oyuncak şirketi ABD'li Mattel, Çin'de yaptırdığı 19 milyon oyuncağı güvenliğinden endişe ettiği için dünya genelinde toplatmıştı

(CHA)