kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin sınavlarına tam beş kez girmesine rağmen kazanamayan oyuncu, 'Güldür Bakalım'da en yüksek puanları topluyor. Beden dilini çok iyi kullanan Eren, en büyük hayalinin 'sadece mimiklere dayalı bir sahne performansı' olduğunu söylüyor.

Hedefim farklı bir tarzla güldürmek

BUGE CANKAT
'Güldür Bakalım' jürisinden her hafta en yüksek puanları alan Eren Kurtel, en büyük hayalinin sessiz komedi yapmak olduğunu söyledi: Charlie Chaplin tarzı, bütünlüğü olan bir performans hedefliyorum. Erol Günaydın'ı örnek alıyorum..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hedefim farklı bir tarzla güldürmek
Eren Kurtel, 'Güldür Bakalım'da birkaç haftadır üst üste birincilik koltuğuna oturan komik bir yarışmacı... Programın sunucusu Özgü Namal'ın 'ufacık tefecik içi dolu turşucuk' diye tanımladığı Eren, 'turşucuk' olmaktan yana dertli. "Hayran kitlem 14-15 yaşında" diyen Eren Kurtel, "Özgü Hanım canlı yayında 'turşucuk' değil de 'Turkish Brad Pitt deseydi' hayranlarımın yaş ortalaması 20'lere çıkardı" dedi. Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ndeki canlı yayın öncesi konuştuğumuz yetenekli yarışmacıyla, özellikle fotoğraf çekimlerinde çok eğlendik. Eren'den geçtiğimiz haftalarda izleyenleri gülmekten yerlere yatıran 'Samuray taklidi'ni yapmasını istedik, amuda kaldırdık, hatta kızlar tuvaletine bile soktuk. Kafasına çanta yemesine ise mani olamadık!

TAKLİT YAPAMADIM

* 'Güldür Bakalım'ın en dikkat çekici yarışmacılarından birisin. Herkes 'kim bu çocuk' diye merak ediyor... 22 yaşındayım. Liseyi bitirdikten sonra konservatuvar sınavlarına girdim ama beş sene hiçbirini kazanamadım. Beş yıldan beri özel tiyatrolarda oyunculuk yapıyorum, çocuk oyunlarında oynuyorum. Şu an Açık Öğretim'de işletme pardon, halkla ilişkiler okuyorum. O kadar bağımsızım ki bölümü bile bilmiyorum. (Kahkahalar)

*
Neden bu yarışmaya katılmak istedin? Daha önceden çalıştığım amatör tiyatro grubundaki hocamız "Gir, farklı bir şeyler yaparsın" dedi. Onun yönlendirmesiyle katılmaya karar verdim. Neden katıldım? Birincisi; Müjdat Hoca ordaydı. İkincisi de komedi dalında bir şeyleri kanıtlamak istedim kendime.

* Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin sınavlarını beş sene kazanamamışsın ama Müjdat Hoca yarışmada sana 10 puan veriyor. Nasıl oluyor bu? Suç sen de mi yoksa Müjdat Gezen'de mi? Şansızlıklar oldu sınavlarda ama sorun hep benden kaynaklandı. Birincisinde "Şarkı söyle" demişlerdi, arabesk söyleyince, almamışlardı. İkincisinde "Taklit yap" demişlerdi, yapamamıştım!

BÖYLE BİR TARZ YOK

* Beden dilini çok iyi kullanıyorsun, farklı bir tarzın var. Yaptığın Samuray taklidiyle sadece hareketlerle güldürüyorsun... Eğer komedi yapacaksam da vücudumla komedi yapmak istiyorum. Yarışma bittikten sonra öyle bir hayalim var aslında. Sadece mimiklerle, hareketlerle, belli bir yapısı; giriş gelişme ve sonucu olan, Charlie Chaplin gibi bir sahne performansı göstermek istiyorum. Aslında amacım Erol Günaydın gibi olabilmek. Onun yolunda gitmek isterim.

ŞİZOFRENİM GALİBA!

* Türkiye'de yok değil mi böyle bir tarz? Evet yok. Ben yapmak istiyorum. Uygun olduğumu düşünüyorum ve eğitim alırsam çok daha iyi olacağıma inanıyorum. Burayı kazanırsam da zaten aldığım parayı beden dili eğitimime harcayacağım.

* Kendini komik buluyor musun? Canım çok isterse komik olabiliyorum. Psikolojik durumumla ilgili. Şizofren yapısına sahibim herhalde. (Gülüyor) Bir an çok suskun çekingen olabiliyorum, bir anda çok dışarı açılasım geliyor.

* Türkiye'deki 'komikler'den en çok kimleri beğeniyorsun? Ferhan Şensoy'un anlatım yeteneğini çok beğeniyorum, kelime cambazlığına hayranım. Erol Günaydın'ın mimiklerini kullanmasına hayranım. Levent Kırca da süper bir insan.

* Cem Yılmaz'ı nasıl buluyorsun? Başarılı buluyorum ve çok gülüyorum ama onun gibi olmak istemezdim. Benim farklı bir tarzım var.

* Birinci olursan, şöhret kapıları da açılacak sana. Korkuyor musun ünlü olmaktan? Neyle tanındığın çok önemli. Bu yarışmanın üstüme yapışmasını istemiyorum. 4-5 sene sonra hala 'Güldür Bakalım'daki çocuk diye tanınmak istemiyorum.