kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kıray’ın bağışının boyutunun tam olarak tespitine çalışılıyor.

Milyonlarca YTL'lik serveti Mehmetçik'e ve eğitime bağışladı

Ali Kemal ERDEM
Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Ezel Gülen Kıray, servetini Türk Eğitim Vakfı ile Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Servetin şu ana kadar belirlenen kısmı 16.5 milyon YTL..
Türkiye tarihinin en yüksek bağışlarından biri geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Mehmetçik Vakfı'na yapıldı. Ancak bağışı yapan, ne tanınmış biri, ne de işadamı. Yeşilköy'de üç odalı, mütevazı bir apartman dairesinde oturan ve temmuz ayında vefat eden emekli doktor Ezel Gülen Kıray. Kıray'ın TEV'e bağışladığı rekor servetinin sadece nakit kısmının 16.5 milyon YTL olduğu ortaya çıktı. Nakit olarak verilecek olan bu rakamın dışında Kıray'ın miras bıraktığı Yeşilköy'de bir ev, Bakırköy ve Harbiye'de 3 işyeri bulunuyor. Çocuğu ve eşi bulunmayan Kıray'ın kuzenlerine ve yeğenlerine bağışladığı paralar yukarıdaki rakamın ve gayrimenkullerin dışında kalıyor.. Bağışlanan paranın yarısı TEV tarafından Kıray'ın vasiyeti doğrultusunda Mehmetçik Vakfı'na verilecek. TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, bu rakamın bugüne kadar vakfa yapılan en büyük nakit yardımı olduğunu söylüyor.

GEÇEN YIL BAŞVURMUŞ
TEV avukatı Müktedir İlhan, Kıray'ın geçen yıl bağışta bulunmak, bir okul yaptırmak istediğini belirterek "Vefatının ardından banka hesaplarının incelenmesi talebiyle mahkemeye vasiyeti sunduk" dedi. İlhan, Kıray'ın servetinin ailesinden geldiğini sandığını belirtti. TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt ise, geçen yıl ölen, Atatürk'ün silah arkadaşlarından Mehmet Halis'in oğlu Orhan Emin Kethüdaoğlu'nun da TEV'e bağışta bulunduğunu, biri İstanbul'da 74'ü Sivas'ta olmak üzere 75 taşınmazının TEV'e kaldığını belirtti.