kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kendine has tarzıyla ortaya çıkardığı senfonik çalışmaları ile Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika'da geniş bir hayran kitlesi olan Fahir Atakoğlu, iki yıl önce çıkardığı 'IF' albümü ile Jazziz, Jazz Times ve Downbeat gibi dergilerden olumlu eleştiriler almıştı.

Fahir Atakoğlu 3 dalda Grammy adayı olacak!

Amerika'da yaşayan ünlü piyanist-besteci Fahir Atakoğlu, 'İstanbul In Blue' adlı yeni albümüyle gözünü Grammy'ye dikti: Eleştirmenler, bestelerimin çok güçlü olduğunu söyledi. Biz de üç dalda Grammy'ye aday olmaya karar verdik..
İLİŞKİLİ HABERLER
Fahir Atakoğlu 3 dalda Grammy adayı olacak!
Dünyaca ünlü piyanist-besteci Fahir Atakoğlu, iki yıllık sessizliğini bozdu ve önümüzdeki ay piyasaya çıkartacağı yeni albümünün kayıtlarını tamamladı. Usta müzisyene bu çalışmasında, tamamı Grammy ödüllü ustalardan oluşan bir ekip eşlik etti. Müzik hayatına Amerika'da devam eden Fahir Atakoğlu, kendi bestelerinden oluşan yeni albümü hakkında şunları söyledi:

ELEŞTİRMENLER ÇOK BEĞENDİ
"10 bestemin yer aldığı albümüme 'İstanbul In Blue' adını verdik. Piyasaya henüz çıkmamış olmasına rağmen, dinleyen bazı caz ve 'world music' eleştirmenleri, bestelerimin çok güçlü ve özellikle çalıştığım müzisyenler ile yarattığım sound'un Grammy değerinde olduğunu söylüyorlar. Bu albüm ile 'Contemporary Jazz Instrumental Album', 'Album of the Year' ve 'Instrumental Composing' kategorilerinde, 51. Grammy'ye başvuracağım. Plak şirketim çok etkili bir tanıtım çalışması yapıyor. Bize oy verecek tüm akademi üyelerine ulaşacağız."

GRAMMY'Lİ USTALAR EŞLİK ETTİ
Grammy Ödülleri'ni veren Recording Foundation'a yaptığı üyelik başvurusu da kabul edilen Fahir Atakoğlu, eylülde piyasaya süreceği yeni albümü öncesinde; 26 Ağustos Pazar günü 'Zafer Yürüyüşü' etkinlikleri çerçevesinde Kocatepe'de bir resital verecek. Dünyanın en iyi davulcusu kabul edilen Horacio El Negro Hernandez, efsanevi basçı Anthony Jackson, kuşağının önde gelen gitaristleri Mike Stern ve Wayne Krantz, saksafonda ise Bob Franceschini'nin Fahir Atakoğlu'na eşlik ettiği 'İstanbul In Blue'nun kayıtları; New York'taki Carriagehouse Stüdyoları'nda gerçekleştirildi.
Haberin fotoğrafları