kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜRSAK'ın bu yıl 44'üncüsünü düzenlendiği festivalde geçen yıl da En İyi Film'e 300 bin YTL para ödülü ve Altın Portakal heykeli verilmişti. Bu yıl yapılan kimi yeniliklerle festivalin toplam dağıttığı para ödülü 700 bin YTL'yi buldu.

Altın Portakal Altın Portakal'dan 700 bin YTL'lik ödül

Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl toplamda 700 bin YTL'lik rekor seviyede ödül dağıtacak. Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 19-28 Ekim tarihleri arasında 44'üncüsü düzenlenecek olan festivalin 'Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması' bölümüne 1 Ekim 2006'dan sonra tamamlanmış eserlerin başvurabileceği, daha önce ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmaya katılmama şartının aranmayacağı belirtildi.

EN İYİ FİLME 300 BİN YTL VERİLECEK
Festivalin yarışma bölümünde 'En İyi Film' ödülüne layık görülecek yapım 300 bin YTL para ödülü ve 'Altın Portakal Heykeli' ile ödüllendirilecek. Bu yıl ayrıca 'Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması' bölümünde en iyi yönetmene 30 bin YTL ödül verilecek. Bu yıl 44'üncüsü düzenlenen yarışmada TÜRSAB, 'Uluslararası Avrasya Film Festivali Senaryo Geliştirme Fonu'nu desteklemek için 25 bin YTL'lik para ödülü dağıtacak. Bu ödülle yapımcılarından en az biri Türk olan senaryo projesi filmleştirilecek. 14 EYLÜL SON Yarışmanın şartname ve başvuru formları Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 'www.altinportakal. org' adresli internet sitesinden alınabiliyor. Projeler için başvurular gerekli formlarla birlikte en geç 14 Eylül 2007'ye kadar TÜRSAK Vakfı'na yapılabilecek.
Haberin fotoğrafları