kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Lüks otellerde jet sosyetenin yeni gözdesi haline gelen şarap banyosu, cilde nem ve canlılık katıyor.

Sosyetenin yeni gözdesi şarap banyosu

Şimdilerde küvetler bir başka 'güzellik iksiri' olan şarapla dolduruluyor! Hem yeni hem de pahalı olması nedeniyle sadece lüks otellerde uygulanan şarap banyosu, dünya ve Türk sosyetesinin yeni gözdesi..
Yorgunluk ve stres atmak isteyen jet sosyete artık soluğu şarap banyosu yapılan lüks otellerde alıyor! İstanbul'un lüks butik oteli Les Ottomans'ın yarısından fazlasını bir SPA merkezi kaplıyor. Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere gibi birçok ülkede hizmet veren Caudalie Vinotheraphie (şarap terapisi) SPA'nın Türkiye'deki ayağı burada. Otel, sosyetenin de bir süredir müdavimi olduğu şarap banyosuna ev sahipliği yapıyor. Yeni Aktüel dergisinin haberine göre; şarap banyosu cildi nemlendiriyor, yağ oranını dengede tutuyor. Ayrıca ferahlatan ve ruhu sakinleştiren etkisi de var.

ÜZÜM ALTIN DEĞERİNDE
Caudalie Vinotheraphie SPA'nın temelleri, Fransız Mathilde ve Bertrand Thomas çiftinin Bordeaux kentindeki Smith Haute Lafitte şatosunda atılmış. Yaşlanmayı önleyici cilt bakımına farklı bir bakış getirmeyi planlayan çiftin ilham kaynağı üzüm çekirdeği olmuş! Hasadın sonunda çöpe atılan üzüm çekirdeklerinin, ağırlıkları kadar altın değerinde olduğunu fark etmişler. Zira polifenol, yani bitkilere renklerini veren bir madde içeren bu çekirdeklerin anti-oksidan etkisinin cilde müthiş faydalı olduğunu öğrenmişler. Ardından şatolarında Caudalie Vinotheraphie SPA adıyla kurdukları merkeze zamanla artan ilgi sayesinde dünyanın dört bir yanına şubeler açmışlar. Dünya sosyetesinin uğrak mekanı haline gelen şarap SPA'sı, bundan 14 ay önce de Türkiye sosyetesinin uğrak mekanı haline gelen Les Ottomans'ın kapısını çalmış. Şarap banyosunun özü olan 'barrel' adlı karışım; 50-100 ml arasında değişen üzüm ve kırmızı şarap özüyle birlikte ardıç, biberiye, sardunya, servi, limon ve limon otu gibi çeşitli organik yağların birleşiminden hazırlanılıyor. Sonra ısısı 30 ila 32 derece arasında ayarlanan ılık suya karıştırılıyor. Uygulamanın yapılacağı misafir banyoya alınıyor. Karışımın içeriğindeki tane üzüm çekirdeği özleri, cilde nem ve canlılık verirken aynı zamanda parlaklık kazandırıyor.

CİLDİ YENİLİYOR
Organik esanslı yağların buradaki katkısı ise vücutta inceltici ve drenaj etkiye sahip olması. Kan dolaşımını hızlandıran bu karışım aynı zamanda vücuttaki ödemi de gideriyor. Üstelik cilt tipini dengeleyici özelliği de var. Yağlı bir cildiniz varsa yağını alıyor, kuru bir cildiniz varsa nemlendiriyor. Ancak kalıcı bir sonuç için seansı 20 dakika süren bakımın haftada iki-üç kere düzenli olarak tekrarlanması gerekiyor. Aksi halde tek girilen seansın etkisi sadece ciltte iki gün süren bir parlaklık oluyor!
Haberin fotoğrafları