kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sahte ''Nike'' üreten Çinliler yakayı ele verdi

Yeni Haber
Dünyadaki herşeyin sahtesine rastlamanın mümkün olduğu Çin'de, iki kafadarın 'Nike' marka taklit spor ayakkabı üretme maceraları karakolda bitti.

China Daily gazetesinin haberine göre, 2 Çinli ayakkabı üreticisi ile 1 Fransız satıcının Fujian eyaletindeki atölyelerine polis tarafından baskın yapıldı. ABD'li ünlü spor ayakkabı firmasının taklitlerini üreten kişilere 350 bin yuan (46 bin dolar) para cezası verildi.

Haberde, spor ayakkabılar üzerinde Nike ambleminin yanı sıra, ünlü basketbolcu Michael Jordan'ı smaç basarken gösteren temsili bir resmin yer aldığı ifade edildi.

Şanghay mahkemesi, sahtecilere ait olan iki şirket ile Fransız satıcının Auchan şirketinin, Nike'a 20 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Çin'deki en ünlü markalardan birisi olan Nike, geçtiğimiz yıllarda da pek çok sahtecilik olayıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Üzerinde Nike amblemi ve yazısı olan her türlü sportif eşyanın sahtesine ülkenin her yerinde rastlanabiliyor. Geçtiğimiz yıl ABD'ye sokulmak istenen 150 bin'den fazla Çin malı sahte Nike ayakkabı, son anda gümrükte farkedilmiş, 6 Çinli mahkemeye verilmişti.

(CHA)