kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin'de 181 madencinin akıbeti belirsiz

Yeni Haber
Çin'in doğusunda, su basan iki madende mahsur kalan 181 madencinin aileleri, kazadan önce madenin kapatılması önerisine uyulmadığı belirtilen şirketi suçladı.

Yeni Çin Haber Ajansı Xinhua'nın haberine göre, arama kurtarma görevlileri, "canlı birilerinin kalması umudunun solmasına rağmen", 4 gündür Huayuan madeninde mahsur kalan 172 madenci ile daha küçük bir madendeki 9 kişiye ulaşmak için madendeki suyu pompalamaya devam ediyorlar.

Resmi nitelikteki "China Daily" gazetesi, madenci ailelerinin kazanın "insan hatası" olduğu şikâyetinde bulunduklarını belirtti. Gazete haberinde, bir işçinin, 2002 yılından bu yana madenin her yıl su dolduğunu söylediği aktarıldı.

Haberde, kazadan önce Huayuan'ın, Şintai İş Güvenliği İdaresi'nden yağışlar nedeniyle üretimi durdurup madencileri tahliye etmeleri için 6 kez telefon aldığı, ancak harekete geçmediği belirtildi. Madenci ailelerinden Ma Şiumei, bu olayın aşırı yağıştan kaynaklı bir doğal afet gibi verildiğini, oysa kazanın nedeninin maden yönetimi olduğunu savundu. Ma, "Eğer bu madenciler sağ salim evlerine dönerse bir şey söylemeyeceğiz. Ama eğer en kötüsü olursa, şirket kardeşimin eşini, çocuğunu ve annesini düşünmesi gerekecek" dedi.