kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet K.

Katil torunu sperm incelemesi yakalattı

Mehmet K., babaannesini öldürdü. Ardından cesede tacizde bulunup ateşe verdi. Katil torun, evde bulunan sperm izine yapılan DNA testiyle yakalandı..
Mehmet K., 21 yaşındaydı. Annesine kötü davrandığını düşündüğü babaannesini öldürmeyi kafasına koymuştu. Kendisine yardım etmesi durumunda 70 yaşındaki babaannesinin evinde olan 3 bin YTL'yi vereceği vaadiyle arkadaşı Şevket A.'yı da ikna etti. Sivas'ın Kangal ilçesinde 4 Eylül 2004 günü gece saatlerinde yaşanacak olan vahşeti Şevket A., şöyle anlatacaktı: "Pencereden içeri girdik. Mehmet babaannesinin üzerine atlayıp boğazını sıkmaya başladı. Yaşlı kadın Mehmet'e yalvarıyordu. Kadın bir süre sonra nefessiz kaldı. Mehmet babaannesinin pijamasını indirip üzerine uzandı ve cinsel tacizde bulundu. Ardından benim getirdiğim bezi ve diğer yanıcı maddeleri cesedin üzerine koyarak tutuşturduk." Yangın evdeki delillerin çoğunu yok etmişti. Aile bile kadının bir kazaya kurban gittiğini düşündüğünden şikâyetçi olmamıştı. Ancak yaşlı kadının polis oğlu H. K.'nin, cenaze defnedilmeden önce yarı yarıya yanmış olan annesinin boğazında sıkmadan kaynaklanan izleri fark etmesi işin seyrini değiştirdi.

SONUÇ POZİTİF ÇIKTI
Otopside boğularak öldürüldüğü belirlenen kadının vücudunda sperm izleri de bulundu. Sorguda renkten renge giren Mehmet K., polisi kuşkulandırdı. Kendisinden alınan DNA örneğiyle, cesedin üzerinde bulunan spermlerin DNA'ları uyuştu. Suçunu itiraf eden Mehmet K. 30 yıla, arkadaşı ise beş yıla mahkûm oldu.