kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Ertürk

Takvimi bu hafta açıklarız, SABAH'ı maceracıya satmayız

TMSF Başkanı, SABAH ve atv'nin satışı öncesi, Ciner'le anlaşmak üzere olduklarını belirterek "Bu hafta takvimi ilan ederiz" dedi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH ve atv'yi maceracı fonlara satmayacaklarını, Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner'le de 1-2 gün içinde nihai anlaşmayı imzalacaklarını söyledi. Ertürk, "Acele edeceğiz ve bu hafta içinde satış takvimini açıklayacağız" dedi. Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Ertürk, SABAH ve atv'nin de dahil olduğu el konulan Merkez Grubu ile ilgili son gelişmeleri anlattı. Merkez Grubu'nun satışıyla ilgili bazı detayların daha da netleştiğine işaret eden Ertürk, "İktisadi bütünlüğü satmaya karar verdik. Bütün değişik şirketleri bir araya getirip paket olarak satacağız" dedi.

KANAL 1'İ CİNER İSTİYOR
Ertürk, "Turgay Ciner'in kendi kaynağından yaptığı yatırımlar var. Bunu grubu satışa çıkarmadan önce, hakkaniyet gereği pürüzsüz olarak yapma arzusundayız. Ciner'le 1-2 gün içinde anlaşma imzalanır. Anlaşmayı kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu. Satış takviminin bu hafta içinde ilan edileceğini kaydeden Ertürk, "Süreç uzun tutulmayacak. Medyadan bir an önce çekilmek istiyoruz. Sürpriz şekilde acele ettiğimiz ortaya çıkacak" dedi. TMSF yönetiminde; iki ulusal, iki bölgesel TV, gazeteler, dergiler matbaa tesisleri, gayrimenkuller olduğunu kaydeden Ertürk, Ciner Grubu'na devredilecek varlıklar arasında birkaç gayrimenkul ve Ciner'in koyduğu paranın iadesi olduğunu, dağıtım ve matbaanın bunlar içinde olmadığını belirterek şunları söyledi: "Kanal 1 ile ilgili bir görüşme sürüyor. Turgay Bey (Ciner) Kanal 1'in medyadaki varlığını sürdürmesi için aracı olarak görüyor olabilir. Anlaşabilirsek, Kanal 1'i paket dışına çıkarıp öyle ihaleye çıkacağız."

MEDYA STRATEJİK BİR SEKTÖR
Ciner Grubu'nun Kanal 1 yanında bir miktar nakit ödenmesi konusunda talepleri olduğunu kaydeden Ertürk, Ciner'in kendi aktardığı kaynakları istediğini, iktisadi bütünlük satışının bu iadeye imkan sağladığını belirtti. Ertürk, para iadesinde satıştan pay değil mutlak rakamların konuşulduğunu kaydetti. Görsel basında yüzde 25 yabancı sınırı olmasının piyasadaki katılımı sınırlayıcı bir etki yaptığını bu nedenle konuyla çok sempatiyle bakmadıklarını kaydeden Ertürk, "Ama diğer enstrümanlarla, ileride hisseye dönüşebilir kredi imkanlarıyla yabancı varlığı görülebilir. Stratejik bir sektör. Ama yabancı girişini söylerken biraz da kurumsal, dışarıda oturmuş, kurumsal yapıları kastediyoruz. Maceracı bir grubun gelip burada medya grubunu kendi amaçlarına yönelik kullanmasını istemiyoruz. Bir suç örgütü de gelip ihaleye girmek isteyebilir" dedi