kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyükelçiliklerin susuzluk önlemleri

İLİŞKİLİ HABERLER
Büyükelçiliklerin susuzluk önlemleri
* MISIR: Türkiye'nin başkenti Ankara'da böyle bir sorun yaşanması inanılır gibi değil. Geçen Cuma namazını, sularımız akmadığı için teyemmümle kıldık. Ağaçlarımızın hepsi kurumak üzere. Dışarıdan su satın alıyoruz.

* İRAN: Depomuz vardı ama yine de tasarruflu kullandık. Bahçeyi her gün sulamadık. Evlerimizde daha çok sıkıntı çekiyoruz.

* IRAK: Susuzluk bizim ülkemizde de var. Sabırlı davranmayı biliyoruz. Çok az bir suyla abdest alıyoruz. Zaten her defasında çok suyla abdest almaya gerek yok. Eller ıslatılıp ayakları mesh ederek de abdest alınır.

* FİLİSTİN: Elçiliğin deposu var ama oldukça az tüketim yapmaya çalışıyoruz. Bir bardak suyla abdest de alınabilir. Elleri ıslatmak yeterli. Biz savaş içinde yaşadık. O sırada çok susuzluk çektik.

* PAKİSTAN: Elçiliğin deposu var. Mümkün olduğunca tasarruflu kullanmaya çalıştık. Ama ne kadar dikkat ettiysek de, sonunda marketten içme suyu satın aldık. Haftada bir kere bahçemizi suluyoruz.

* LÜBNAN: Elçilik binasında sorun yok ama evlerde sıkıntı yaşanıyor. Gökçek'in önerilerini uygulamak mümkün değil. Kovanın içine oturup yıkanmak, ülkemize dönmek ya da tüm vücut yerine sadece saçlarımızı yıkayıp çıkmak mantıklı şeyler değil.

* UMMAN: Çoğu arkadaşımız tatilde olduğu için depodaki suyla idare ettik. Ama üç gün sonra o da bitti. Abdestimizi de marketlerden aldığımız içme suyuyla aldık. Yavaş yavaş herkes dönmeye başladı. Su sıkıntımız artacak.