kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sokaktan Avrupa ringlerine

Ercan DEMİRCİ MERKEZ
Van'da sokaklarda güç şartlarda çalışan çocuklar, eski şampiyon Ayhan Öz tarafından ringlere kazandırıldı. Gençler İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası'na katılacak..
Van'da, sokaklarda çalışan yoksul aile çocuklarının hayatı, eski milli boksör ve antrenör Ayhan Öz'ün (35) çabalarıyla değişti. 20 yıllık boksör olan Türkiye eski boks şampiyonu Öz, 4 yıl önce Van'da gönüllü bir çalışma başlattı. Sokaklarda kağıt mendil, simit satan, hamallık ve boyacılık gibi işler yapan ve zamanla kötü alışkanlıklar edinen çocukları spor yapmaya ikna etti. Çabaları sonuç verince Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü, 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nun yan tarafındaki dar bir koridor, kendilerine tahsis edildi. Burada haftanın üç günü antrenmanlara başladılar.

BÜYÜK KULÜPLERİ GEÇTİLER
Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün çocukların her türlü ihtiyacını karşıladı. Ve gençler 2007'de Manisa'da 5 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya kazanarak Fenerbahçe Boks Kulübü'nün ardından ikinci oldu. Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük kulüpleri geride bırakan bu çocuklardan ikisi de, bu yıl Avrupa'da ringe çıkmak üzere Milli Takım'a seçildi. 14 yaşına giren ve Manisa'da Türkiye birincisi olan Remzi Uyar ile Fettullah Uyar, Milli Takım'a alındı. Yine 14 yaşına basan Bulut Haykır ile İmdat Ogün ise gümüş madalya aldıklarından, Milli Takım'la çalışarak Avrupa'ya gitmek için bir kez daha ön elemelere tabi tutulacak. 4 genç boksör, 15 günlük kampın ardından 30 Ağustos - 9 Eylül arasında İngiltere'nin Portsmouth şehrinde düzenlenecek Avrupa Minikler Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler.
Haberin fotoğrafları