kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çevik Kuvvet polisleri, yıkım ekiplerine direnen gecekondu sakinlerine müdahale etti.

Sarıyer'de olaylı yıkım

Mustafa KAYA -STANBUL/ MERKEZ
Sarıyer'de gecekondu yıkımını engellemek için barikat kuran gruba polis müdahale etti. Olaylarda 10 kişi gözaltına alındı..
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Tarabya Cumhuriyet Mahallesi Selimiye Caddesi'nde İl Özel İdaresi'ne ait arazi üzerinde kurulu 23 gecekondunun yıkımı sırasında olay çıktı. Sabahın erken saatlerinde mahalleye gelen Büyükşehir Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi yıkım ve zabıta ekipleri gecekondu sahiplerinin direnişi ile karşılaştı. Evlerini yıktırmamak için mahallenin giriş ve çıkışına barikat kuran grup lastikleri de ateşe verdi. İtfaiyenin müdahale ettiği yangın hemen yanındaki ormanlık alana sıçramadan kısa sürede söndürülürken gruba biber gazı ile müdahale eden Çevik Kuvvet polisi 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yıkımda 23 bina yerle bir edilirken bazı gecekondu sahipleri fenalaşarak bayıldı.

'YIKIM KARARI 6 AY ÖNCE VERİLDİ'
Belediye yetkilileri binaların üzerinde kurulduğu arsanın İl Özel İdaresi'ne ait olduğunu belirterek mahkemenin 6 ay önce binaların tapu tahsis belgelerini iptal ederek yıkım kararı verdiğini söylediler. Yetkililer ayrıca mahkeme kararını uygulamak için okulların kapanmasını beklediklerini de ifade etti.