kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İngiltere’nin maskotu olan Tom, miğferiyle top bile oynuyor. Gazeteler küçük çocuğun direncine övgü yağdırıyor.

Kafatasının yarısı ameliyatla alındı

DIŞ HABERLER
İngiltere'de enfeksiyon sonucu kafatasının yarısı alınan ve üst üste 10 ameliyat geçiren 3 yaşındaki çocuk, direnciyle şaşırtıyor..
Her üç yaşındaki çocuk gibi Tom Trueman da sık sık düşüyor. Oraya buraya çarpıyor. Hatta bazen kafa üstü yere çakılıyor. Ancak hastalanmadan önce Tom için küçük birer kaza olan bu yuvarlanmalar, artık birer ölümcül hareket. Çünkü, Tom'un kafatasının neredeyse yarısı yok. Hastaneden kaptığı bir enfeksiyon sonucu 65 binde bir görülen Apert's Sendromu'na yakalanan talihsiz çocuğun kafatasının yarısı alındı. Kemik gelişimini önleyen hastalığı nedeniyle Tom, şu ana kadar tam 10 ameliyat geçirdi ve koruyucu miğferle dolaşıyor. Doktorlar, kafatasındaki kemiklerin yüzde 10'unu kaybeden küçük Tom'un gösterdiği direnç ve iyileşmeyi mucize olarak yorumluyor.

MİĞFERİ KÖPÜKTEN...
Ameliyatı, Oxford Radcliffe Hastanesi'nde yapılan Tom Trueman, şimdiden İngiltere'nin maskotu haline gelmiş durumda. Doktorlar, Tom'un başındaki koruyucu miğferin köpükten yapıldığını, her türlü darbeyi emici özelliğe sahip olduğunu ve beynin zarar görme riskini yüzde 90 azalttığını söylüyor. Ancak önlemlere rağmen, Tom'un annesi oğlunu hemen her saniye kolluyor. Küçük çocuk miğferini bir yıl sonra çıkaracak.
Haberin fotoğrafları